Monika Kiris u rubrici Posao od

Koliko je kod nas bitan posao logistike (prijevoz, skladištenje, distribucija) usred turističke sezone?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od

Uloga logistike u postizanju dobrih turističkih rezultata

Glavni izazovi tijekom špice turističke sezone su osiguranje kvalitetne radne snage koja može odgovoriti potrebama turističke sezone te realizirati uspostavu sigurnih i efikasnih lanaca opskrbe koji su ključni za nesmetano poslovanje, posebno tijekom dinamične turističke sezone.

S povećanjem broja turista dolazi i veća potražnja za smještajem, hranom, prijevozom i drugim uslugama, a cilj svake tvrtke (uslužne ili proizvodne), je osigurati pouzdanu distribuciju proizvoda uz optimizaciju troškova. 

U uvjetima povećane potražnje i zahtjeva kupaca, logistički lanac mora biti usklađen u svim fazama, od proizvodnje do skladištenja i prijevoza. Upravo zbog toga mnoge tvrtke sve više prepuštaju logističke procese stručnjacima kako bi osigurale kvalitetan distribucijski lanac, čiji uspjeh značajno utječe na poslovne rezultate.

Tvrtka cargo-partner pruža sveobuhvatna logistička rješenja, uključujući organizaciju prijevoza i hladnog lanca "od vrata do vrata" za temperaturno osjetljivu robu. Također, tvrtka se bavi skladištenjem i distribucijom različitih vrsta robe, uključujući i prekomorski prijevoz rashlađenih i smrznutih proizvoda iz različitih svjetskih destinacija. Tako i osjetljivija roba, poput voća, povrća, mesa i mliječnih proizvoda, na turistička odredišta stiže redovito i zdravstveno ispravna jer se za njezinu ispravnost brinu stručnjaci koji prate strogo kontrolirane procese i protokole (što je dokazano i ISO, IFS i QEP certifikatima).

S obzirom na važnost jake turističke sezone za ukupni razvoj hrvatskog gospodarstva, treba istaknuti značaj turističke potrošnje (financijski pokazatelji koji pokreću turizam).

U svrhu povećanja turističke potrošnje treba osigurati: 

  • kvalitete usluga
  • dovoljnu količinu robe
  • kvalitetu robe koja će zadovoljiti raznolike potrebe potrošača. 

Hrvatski turistički centri postaju i distribucijski centri, a logističke mreže  (cestovnog, željezničkog, zračnog i pomorskog prometa) igraju ključnu ulogu u pokretanju tih centara i omogućavanju svakodnevnog funkcioniranja svih povezanih sektora.

Slična pitanja

1 odgovor 242 👀
1 odgovor 289 👀
1 odgovor 1.1k 👀
1 odgovor 256 👀
2 odgovora 92 👀
2 odgovora 557 👀
2 odgovora 295 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...