51 pregleda
Monika Kiris u rubrici Posao od Monika Kiris

Koliko je kod nas bitan posao logistike (prijevoz, skladištenje, distribucija) usred turističke sezone?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija

Uloga logistike u postizanju dobrih turističkih rezultata

Glavni izazovi tijekom špice turističke sezone su osiguranje kvalitetne radne snage koja može odgovoriti potrebama turističke sezone te realizirati uspostavu sigurnih i efikasnih lanaca opskrbe koji su ključni za nesmetano poslovanje, posebno tijekom dinamične turističke sezone.

S povećanjem broja turista dolazi i veća potražnja za smještajem, hranom, prijevozom i drugim uslugama, a cilj svake tvrtke (uslužne ili proizvodne), je osigurati pouzdanu distribuciju proizvoda uz optimizaciju troškova. 

U uvjetima povećane potražnje i zahtjeva kupaca, logistički lanac mora biti usklađen u svim fazama, od proizvodnje do skladištenja i prijevoza. Upravo zbog toga mnoge tvrtke sve više prepuštaju logističke procese stručnjacima kako bi osigurale kvalitetan distribucijski lanac, čiji uspjeh značajno utječe na poslovne rezultate.

Tvrtka cargo-partner pruža sveobuhvatna logistička rješenja, uključujući organizaciju prijevoza i hladnog lanca "od vrata do vrata" za temperaturno osjetljivu robu. Također, tvrtka se bavi skladištenjem i distribucijom različitih vrsta robe, uključujući i prekomorski prijevoz rashlađenih i smrznutih proizvoda iz različitih svjetskih destinacija. Tako i osjetljivija roba, poput voća, povrća, mesa i mliječnih proizvoda, na turistička odredišta stiže redovito i zdravstveno ispravna jer se za njezinu ispravnost brinu stručnjaci koji prate strogo kontrolirane procese i protokole (što je dokazano i ISO, IFS i QEP certifikatima).

S obzirom na važnost jake turističke sezone za ukupni razvoj hrvatskog gospodarstva, treba istaknuti značaj turističke potrošnje (financijski pokazatelji koji pokreću turizam).

U svrhu povećanja turističke potrošnje treba osigurati: 

  • kvalitete usluga
  • dovoljnu količinu robe
  • kvalitetu robe koja će zadovoljiti raznolike potrebe potrošača. 

Hrvatski turistički centri postaju i distribucijski centri, a logističke mreže  (cestovnog, željezničkog, zračnog i pomorskog prometa) igraju ključnu ulogu u pokretanju tih centara i omogućavanju svakodnevnog funkcioniranja svih povezanih sektora.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Ivana Mačić 26.12.2021. pitanje u rubrici Posao od Ivana Mačić

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...