Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Promet i vozila od
uređen od Znatko
Ili isto nije potrebno - navodno, sa istim to ide brže - bolje i jednostavnije..koje je vaše mišljenje..?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+11 glasa
Borna Matić od

Kod nas može biti vrlo bitan za produljenje registracije. PA onda ako imate utjecajnog prijatelja ili poznanika koji može utjecati na tog nadzornika - sigurno će ti vozilo proći tehnički pregled. Možda baš ono... Ako ne vozi ili ako curi benzin neće, ali sve sitnice prolaze. Lako ako je sve u redu s autom, ali će proći onda čak i ako ima neke nedostatke! To baš nije dobro za promet i druge u prometu, ali... Tako se živi na - brdovitom Balkanu :)

Barem je to moje mišljenje na temu druženja s ekipom i nekima koji prodaju osiguranja za aute. Ja nemam tih iskustava. :)

PS. I još da se pravno ogradim! :P Napominjem svima da je podmićivanje nadzornika tehničke ispravnosti vozila kazneno djelo. Eto! Sad znate da ako vas uhvate - možete biti i kažnjeni novčanom kaznom. Ili idete u ćuzu! :) Pa tko voli - nek' izvoli.

Marija Smiljan od
djeco draga, toga je uvijek bilo kod nas i šire‌
+9 glasa
Dina Kljajić od
Ovo je kao pitanje na sivoj strani zakona. Crno bi bilo da rijetko to radi, ali kako čujem "u narodu", toga ima. Ako je ovo pitanje vezano uz nepotizam i "davanje u pepeljaru"... Kumov prijatelj tehničara na tehničkom pregledu auta je od najveće važnosti da se produlji registracija.

Nemam iskustva s time, ali definitvno ide brže i bolje i jednostavnije ako nekoga znaš kod nas u državti, a ne samo na tehničkom pregledu. :)
+2 glasa
Putni.biz od

Moramo stručno ovdje reagirati i naznačiti da ako imate svoje sumnje u bilo koji oblik korupcije na tehničkom pregledu vozila, a pod time se misli na podmićivanje, pronevjeru, sukob interesa, pristranost ili iznuđivanje, možete isto prijaviti USKOK-u i vjerujte da neće stvar proći bez reakcije nadležnih organa. Na kraju krajeva, tek tada ste odradili svoju "građansku dužnost". A kada nije dovoljna, možete cijeli slučaj dati u medije nezavinsnim novinskim portalima.

Pa kad imate saznanja o činjenju kaznenih djela primanja i/ili davanja mita možete se obratiti USKOK-u putem više kontaktnih kanala. Učinimo Hrvatsku boljim mjesto za život!

Slična pitanja

1 odgovor 90 👀
1 odgovor 376 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...