Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Vjera i religija od
Isusa su zvali , po prezimenu ,,nazarečanin,, kako se prezivala njegova majka - sv. marija majka božija..(iako mi je i to - kontra diktorno - majka božija, a rodila je isusa, a isus nije bog - on je rekao da je bog , svuda oko nas )

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Adriana Horvat od

U to vrijeme nisu postojala prezimena već su se osobe oslovljavale imenom te u produžetku je bilo dodano sin/kćer određene osobe ili mjesto rođenja. Dakle Blažena Djevica Marija se mogla nazivati Marija kćer Joakima/Ane ili Marija iz Nazareta.

+4 glasa
Ivona Jagatić od
U to vrijeme su umjesto prezimena, ljudi nazivali prema ocu. Marija je bila kćer Joakima, znači njeno pravo ime i prezime bi bilo: Miriam bat Joakim (Marija kćer Joakima). Ali također su se nazivali prema mjestu rođenja ili stanovanja te zanimanju. Isus de Notzri, Isus Nazarećanin, Joshua ben Josepf, Isus sin Josipov.
0 glasa
Arnela Abadžija od
u to doba nisu postojala prezimena već se govorilo o nekoj osobi njegovo ime i zatim ime njegovog oca ili ili i njegovo ime i porijeklo Odakle je na taj način su određivali njegovu lozu porijeklo i rodoslov kao što danas prezime označava porijeklo obitelji odakle smo ne znam tačno kada su uvedena prezimena ali je to dosta bilo kasnije na primer u našoj knjizi Svetoj piše Isus sin Marijin  kasnije su nastala prezimena prema imenu oca kad se dodavalo ić ili neki drugi sufiks a nastajala su prezimena i prema zanimanjima prema kojima su ti predstavnici porodica bili prepoznatljivi

Slična pitanja

1 odgovor 578 👀
1 odgovor 282 👀
1 odgovor 904 👀
2 odgovora 116 👀
2 odgovora 132 👀
2 odgovora 151 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...