Marin Duganđija u rubrici Internet od
Tko sve - kakvi ljudi - dolaze na Znatka?

Kako biste ih klasificirali po grupama / po profilima / po vrstama?

Neka vaša podjela... Koga sve tu ima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+17 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od
Koliko sam mogao upratiti, u ovih mjesec dana koliko sam na znatku, veči ili naj veči dio korisnika znatka, su - studenti, ili mahom , mlađa populacija. Ne računam vanjske suradnike, koje znatko ima - mislim na određene pravnike i osobe iz određenih struka. Ima i nešto moje generacije , koja je stara oko pola stolječa + - to je moje zapažanje, mislim na one koji su aktivni, a postavio sam to pitanje prije par dana - zašto je na znatko jako malo aktivnih korisnika. Jedan korisnik mi je poslao odgovor, sa statistikom, da znatko ima mjesečno oko 200.000 pregleda - u što ja iskreno - ne vjerujem - volio bi da je tako, ali, mislim da tu nešto ne štima - mislim - na iznjetu statistiku i na stvarno stanje, možda griješim, ali - tko radi, taj i griješi. Mišljenja sam, da bi se trebalo poraditi na tome, da se znatko malo više javno popularizira.
+15 glasa
Znatko od
odabran od Marin Duganđija
 
Najbolji odgovor

Mi dijelimo korisnike koji pristupaju sadržajima koje nudi Znatko na svojoj platformi za pitanja i odgovore u nekoliko skupina, te su neki tako klasificirani i kroz naše Uvjete uporabe:

  1. Posjetitelji - "anonimni čitatelji Znatka" koji nisu prijavljeni svojim korisničkim računom na Znatku, možda ga i imaju, ali u trenutku pristupanja sadržajima su za nas anonimni (najveća većina osoba, preko 200.000 mjesečno prema GA4 analitci).
  2. Neaktivni korisnici - korisnička baza registriranih korisnika koji imaju svoj račun na Znatku, ali ga nisu koristili duže od mjesec dana (neki i godinama, a radi se trenutno oko 1.500 korisnika)
  3. Pasivni korisnici - "korisnici duhovi" koji su prijavljeni svojim korisničkim računom, te imaju vrlo malo pitanja ili odgovora ili komentara (ostavljaju ih rjeđe od jednom tjedno), te prvenstveno svoju aktivnost svode na aktivno glasovanje  na tuđe odgovore (nekoliko desetaka korisnika)
  4. Aktivni korisnici - korisnici koji su prijavljeni svojim korisničkim računom, te barem jednom tjedno ostave jedno ili pitanje ili odgovor ili komentar, a uglavnom se nalaze na mjesečnoj TOP10 listi (desetak korisnika)
+11 glasa
Darija Magdalenić od
Vidim ovdje ima dosta aktivnih, ali i još više pasivnih.

Sa psihološkog stajališta, rekla bih da su oni aktivniji s kraćim tekstovima vjerojatno extrovertiraniji u prirodi, a aktivniji s dužim tekstovima (poput mene) više interoverti na nekoj skali osobnosti.

O onima pasivnima, koji samo glasuju, koji to rade, a da ništa ne znam o njima - ništa ne mogu komentirati o takvom profilu korisnika.

Slična pitanja

4 odgovora 314 👀
2 odgovora 323 👀
3 odgovora 303 👀
1 odgovor 620 👀
1 odgovor 230 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...