Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Politika od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Znatko

Kako je Josip Broz Tito uspio preko 40.g, unatoč pretnjama i ratom, da državu ne pripoji ni jednom od tad 2 svjetska bloka - već je,nasuprot tome, bio suosnivač i icijator nesvrstanih zemalja, onih koje ne žele ni u jedan od ta 2 svjetska bloka..Da, vam smanjim - muku, odgovora, smatrate li njegov čin dobar ili loš...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
Cin je dobar iz vise razloga

Drzave koje su slabasne i koje trebaju druge drzave kako bi ih vojno ekonomski itd pomagale se pripajaju savezu i ta drzava kao da s neke strane postaje rob jer ako taj savez zarati s nekim što se moze i desiti i to više nije nemoguće, bez obzira sto manjina ne želi ili neka drzava tog saveza ne zeli ona je samim tim u ratu.

Pomaganjem druge države slabi se ekonomija druge zato sam cesto cula da kada se crna Gora otcjepila od Srbije ona je procvala jer je kao nepisano pravilo bilo da ona financira i jug zemlje (Mozda nije pravi primjer al eto da približim)

Tito nije htio da zemlja ni financijski ovisi niti da bude rob niti da nju oslabe tako što bi joj nametnuli u okviru saveza nesto sto bi je ekonomski potcinilo jer je balkanski narod u svemu nadrljao Uvjek. Kao da je taj fasizam i dalje ostao,oni kao germanski narodi Englezi i njemci diktiraju pravila i najmoćniji su a Sloveni su sluge..

Mislim da oni koji se pripajaju ili su slijepi ili ucjenjeni ili ne misle dobro drzavi

On je htio da Jugoslavija postane neovisna sila kao što je bila 3 u svijetu a u savezu bi ostalim zemljama to smetalo i gledali bi da je unište. Eto cim je umro tito nastao haos

Slična pitanja

5 odgovora 676 👀
1 odgovor 231 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...