Monika Kiris u rubrici Web Poslovanje od

Kako je bilo na CRO Commerce konferenciji 2023?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koja je tema pete CRO Commerce konferencije 2023?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

CRO Commerce 2023. okupila više od 500 trgovaca, logističara te IT i marketing stručnjaka iz Hrvatske i regije

Peta konferencija u organizaciji trgovaca CRO Commerce 2023 Powered by Paket24 održana je uz podršku Hrvatske pošte kao glavnog sponzora te u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

CRO Commerce 2023 - "Humans vs machines"
CRO Commerce 2023 - "Humans vs machines"

Konferencija je započela govorom predsjednika udruge eCommerce Hrvatska, Marcela Majsana, koji je pozdravljajući prisutne naglasio kako je konferencija nastala iz redovitih mjesečnih edukacija koje udruga eCommerce Hrvatska organizira od 2015. godine. U govoru je rekao:

"Danas smo došli do jubilarne pete konferencije koju smo organizirali u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, a tema ovogodišnje konferencije je umjetna inteligencija i njezin utjecaj na online poslovanje."

CRO Commerce 2023
CRO Commerce 2023

Na ovoj su konferenciji, između ostalog predstavljeni i rezultati istraživanja o navikama hrvatskih kupaca te je istaknuto kako online prodaja konstantno raste i danas zauzima značajnih 13 % udjela u ukupnoj maloprodaji Hrvatske. Među ostalim nalazima istraživanja Snježana Stanić iz DPD-a istaknula je kako žene čine 62 % svih online kupaca, dodavši:

"Čak 77 posto ispitanika navode da im online kupnja štedi vrijeme i novac i smanjuje razinu stresa. Osim toga, posebno je zanimljivo kako Hrvati više od prosjeka istražuju ponude i popuste tražeći povoljniju ponudu."

Darko Draženović je u svom izlaganju o paketnoj industriji rekao sljedeće:

"U paketnu industriju će se i u godinama koje dolaze puno ulagati. Trendovi idu u smjeru primjene umjetne inteligencije, robotizacije i automatizacije, što će u sve većoj mjeri zamjenjivati manualni rad. Uz to, veliki je naglasak i na prijenosu podataka pa se mogu očekivati i velike investicije u super brza kvantna računala. Bez IT-a se ne može funkcionirati."

Na konferenciji je održano i nekoliko panela na kojima se raspravljalo o sadašnjim i budućim trendovima koji će utjecati na smjer razvoja e-trgovine.

Glavni dio konferencije nazvan Main Stage nalazio se u velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta te je nudio bogat program. No, program na Workshop Stageu, koji je bio obilježen stručnim predavanjima i tematskim panelima, također je bio iznimno privlačan i koristan po pitanju interesa i praktičnosti.

Predavanje Istoka Pavlovića
Predavanje Istoka Pavlovića

Sudionici konferencije imali su priliku ocijeniti sva predavanja koja su se održala na obje pozornice, a posebno visoko ocijenjeno bilo je predavanje marketinškog stručnjaka Istoka Pavlovića, na temu “Kreiranje prodajnih stranica pomoću umjetne inteligencije”.

Više informacija dostupno je na:

Slična pitanja

2 odgovora 328 👀
1 odgovor 1.6k 👀
1 odgovor 171 👀
1 odgovor 399 👀
1 odgovor 224 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...