Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od

Koje filmove donosi ZFF-ov program PLUS za srednjoškolskolce u 2023?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

PLUS: ZFF-ov program s uzbudljivim novim naslovima za mlade

Posebno prilagođen publici srednjoškolske dobi, program PLUS na Zagreb Film Festivalu (ZFF) donosi priče o procesu odrastanja i svemu što taj period donosi, a ove godine program će se prikazivati i u kinima i online. U okviru ovog programa možete pronaći iznimne filmove koji obrađuju teme koje se tiču mladih.

Sve projekcije bit će održane u zagrebačkim kinima Kinoteka i MSU tijekom 21. ZFF-a (6-12.studenog 2023.).

Najbolji film u kategoriji za mlade na prestižnom festivalu u Zlínu, "Delegacija," prati iskustva troje izraelskih srednjoškolaca tijekom njihovog razrednog putovanja u Poljsku, gdje posjećuju spomen mjesta povezana s Holokaustom. 

"Morska iskra" je nježna nadnaravna priča o odrastanju, gubitku i zacjeljivanju, koja je nagrađena posebnim priznanjem na Berlinaleu i od strane Europskog udruženja filmova za djecu. 

Također, tu je "Kung fu lav," priča o tinejdžeru Jimmyju, koji je talentiran, ali temperamentan učenik u kung fu školi u Rotterdamu. Kako bi postao najbolji, morat će prvo svladati izazove koji dolaze iznutra.

Posebno iznenađenje u selekciji PLUSA je "Futura," intrigantan dokumentarni film autorskog trija Alice Rohrwacher, Francesco Munzi i Pietro Marcello. 

U ovom filmu, autori kreću na istraživačko putovanje diljem Italije gdje se susreću s tinejdžericama i tinejdžerima različitih profila i otvoreno razgovaraju o njihovim mjestima života, očekivanjima, čežnjama, strahovima i snovima, te o preprekama koje moraju prevladati kako bi ostvarili svoje snove. Film promišlja o budućnosti iz perspektive mladih, a bit će dostupan za gledanje na platformi kinoeuropa.hr tijekom ZFF-a.

Osim za mlade, ZFF ima i program za djecu, o kojem možete saznati više na poveznici.

Slična pitanja

1 odgovor 403 👀
1 odgovor 223 👀
1 odgovor 189 👀
1 odgovor 159 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...