Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od

Kakav je program Industrije, ZFF-ove platforme za edukaciju i umrežavanje filmskih stručnjaka u 2022.godini?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Industrija jubilarnog ZFF-a 2022.godine

ZFF-ova platforma za edukaciju i umrežavanje ugostit će niz filmskih profesionalaca koje predvode Christiano Travaglioli i Zlatko Burić

Jelena Svirčić / ZFF

Program Industrije, ZFF-ove platforme za edukaciju i umrežavanje filmskih stručnjaka u regiji, donosi brojna predavanja, radionice, masterclassove, panel-diskusije, okrugle stolove te pitching forume namijenjene publici svih uzrasta, interesa i razina stručnog znanja, od školske djece do iskusnih filmskih profesionalaca. U tu svrhu ZFF iz godine u godinu dovodi neke od najistaknutijih i najcjenjenijih filmskih stručnjaka kako bi bili dio festivalskih edukativnih programa i tako podržali nove talente i razvoj regionalne kinematografije uopće.

Masterclassovi Cristiana Travagliolija, montažera remek-djela Paola Sorrentina, i Zlatka Burića Kiće, poznatog hrvatskog glumca s danskom adresom

Među gostima predavačima ovogodišnjeg jubilarnog festivalskog izdanja posebno se ističe ime Cristiana Travagliolija, montažera koji stoji iza vizualnih remek-djela talijanskog redateljskog velikana Paola Sorrentina. Dobitnik nagrade Europske filmske akademije na masterclassu će govoriti o iskustvu rada na filmovima kao što su Velika ljepota, Mladost, Božja ruka kao i Netflixovoj seriji Mladi papa. Predavanje je organizirano u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu i Društvom hrvatskih filmskih montažera.

Predavanje Cristiana Travagliolija moderirat će nagrađivani hrvatski montažeri Vladimir Gojun i Tomislav Pavlic, koji će u sklopu Industrije održati i radionicu izrade filmskih trailera. U sklopu petodnevne radionice ovi iskusni montažeri mentorirat će mlade profesionalce u izradi filmskih trailera, forme iznimno važne za promociju i marketing filma. Radionica će se održati u suradnji s novoosnovanim Društvom hrvatskih filmskih montažera i zagrebačkom Akademijom dramske umjetnosti.

Na slavljeničkom izdanju Industrije masterclass će održati i poznati hrvatski glumac s danskom adresom – Zlatko Burić Kićo (Diler, Slatke prljave stvari, Ne gledaj mi u pijat). Burićevo najnovije glumačko ostvarenje, Zlatnom palmom nagrađen Trokut tuge Rubena Östlunda, prikazuje se izvan konkurencije Glavnog programa ZFF-a.

Burić će u sklopu predavanja govoriti  o svojoj glumačkoj karijeri, njezinim počecima, iskustvu rada u kazalištu i na filmu, razlici rada na manjim nezavisnim i  velikim svjetskim produkcijama, kao i o vlastitom načinu i procesu rada, osobnim i profesionalnim inspiracijama i životnim odabirima. Nakon razgovora prikazat će se njegov film Diler iz 1996, redatelja Nicolasa Windinga Refna. Predavanje je organizirano u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Danske.

Tajna oružja filmskog marketinga i pripovijedanje u videoigrama

U suradnji s platformom RE-ACT i Hrvatskim audiovizualnim centrom održat će se predavanje Osloni se na marketing, na kojem će talijanski stručnjaci Alessandro Gropplero i Christine Pelekani pojasniti kako što uspješnije plasirati film i izdvojiti ga iz mase drugih naslova te producentima ponuditi alate za uspješno predstavljanje i pozicioniranje filmova na digitalnom tržištu.

Sirijski multimedijalni umjetnik Jack Gutmann nakon vlastitog iskustva bijega iz ratne Sirije kreirao je videoigru Path Out, podržanu od austrijskog UNHCR-a. Na predavanju Pripovijedanje u videoigrama kao način nošenja s traumom Gutmann će s publikom podijeliti svoje iskustvo rada na projektu, pojasniti kako videoigrama osnaživati empatiju prema izbjeglicama te kako je igra došla do šire publike unatoč svom skromnom budžetu. Predavanje donosi ZFF u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu.

Jelena Svirčić / ZFF

Industrija donosi i posebno događanje DAN DKE – UREDA MEDIA: UPOZNAJ SVOJEG SUSJEDA! – naše (ne)organske suradnje! u zajedničkoj organizaciji DKE – Ureda MEDIA iz Bugarske, Grčke, Hrvatske i Srbije i ZFF-a, s fokusom na prekograničnu suradnju, i to u kontekstu klastera za sadržaj novog programskog razdoblja Kreativna MEDIA 2021. – 2027. Također u suradnji s Torino Film Lab & Green Film Lab (Italija), DKE – Uredi Bugarske, Grčke, Hrvatske i Srbije predstavit će ekološki održive prakse u filmskoj produkciji i podučiti filmske profesionalce kako primijeniti zeleni protokol i najbolje današnje prakse u pogledu uštede energije, transporta, smještaja, cateringa i drugih stvari. Oba događanja moderirat će voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović.

U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih redatelja sudionike očekuje novo izdanje dugogodišnje radionice Moj prvi scenarij pod vodstvom redatelja Pjera Žalice i Antonija Nuića, studenti filmskih akademija iz regije okupit će se u sklopu programa Industrija Mladost! gdje će na intenzivnim radionicama razvijati svoje kratkometražne igrane filmove te ih naposljetku predstaviti međunarodnom žiriju na pitchingu otvorenom za javnost, djeca osnovnoškolskog uzrasta na radionici Moja prva videoigra učit će kako nastaju videoigre, dok će filmofili starosti 54+ godina na radionici filmske kritike svojim osvrtima popratiti filmove iz programa Mreže festivala Jadranske regije.

Program Festivali pod reflektorom predstavlja naslove koje su za ZFF odabrali programski direktori i selektori nekolicine europskih filmskih festivala, od Sarajevo Film Festivala, Festivala mediteranskog filma Split i Riga Film Festivala, pa do Filmskog festivala u Locarnu i Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Vienna Shorts.

20. Zagreb film Festival održavat će se na pet zagrebačkih lokacija: u kinima SC, Tuškanac i Kinoteka, u MSU-u i Dokukinu KIC, a dio programa moći će se pratiti i online na kinoeuropa.hr i croatian.film

Slična pitanja

1 odgovor 288 👀
1 odgovor 403 👀
1 odgovor 417 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...