Monika Kiris u rubrici Sport i rekreacija od

Gdje se u Hrvatskoj igra novi sport - time tennis?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Iz Makarske krenula nova era tenisa

Nova era tenisa je započela u Makarskoj s prvim Sunset Serve eventom, na kojem je predstavljen Time Tennis - globalni sportski brend koji je uvelike promijenio način na koji se igra tenis.

U ovom revolucionarnom pristupu sportu, odigrane su utakmice popraćene velikom zabavom. Pobjednici su bili Makarska Sharks, predvođeni Deom Herdželaš, najboljom tenisačicom iz Bosne i Hercegovine.

Pobjednici
Pobjednici: Makarska Sharks

Osim Dei Herdželaš, u timu Makarska Sharks su bili: Talijan Giovanni Oradini, Makaranka Mariana Dražić, Hrvat Duje Kekez, te trener Cipranin Marcos Baghdatis. S druge strane mreže tim Kaštela Knigtsa predvodila je najpoznatija kaštelanska tenisačica Tena Lukas, a uz nju su igrali Britanac Marcus Willis, Francuskinja Emmanuelle Girard, hrvatski reprezentativac u kolicima Sven Maretić na čelu s trenerom Frankom Škugorom.

Time Tennis - Giovanni Oradini
Time Tennis - Giovanni Oradini

Igralo se na nekonvencionalan način, gdje su mečevi trajali dvadeset minuta, podijeljeni u dvije polovine od deset minuta, uz pauzu od dvije minute. Osim toga, treneri su imali pravo na "time out" od 60 sekundi između poluvremena, a igrači su se mogli međusobno konzultirati. 

Nije bilo gemova i setova, u Time Tennisu broji se poen po poen, dok winner vrijedi dva poena. U svakom poluvremenu na terenu su poput cheerleadersica nastupale plesačice splitskog kluba Dance Crew United.

Time Tennis
Time Tennis

Osim što su igrači i treneri bili na terenu, i publika je bila vrlo uključena i navijala je tijekom cijelog meča. Ovaj novi pristup tenisu je donio bržu i dinamičniju igru te je zanimljiv i mlađoj publici.

Na tribinama se okupilo oko 500 navijača iz cijele Dalmacije i regije, a podršku ovom inovativnom pristupu tenisu dao je i poznati tenisač Ivan Dodig, koji je izjavio:

„Dolazi vrijeme za promjene u tenisu, posebno mi je drago da je na tu ideju došao moj dragi prijatelj Feliks i da smo u Makarskoj vidjeli kako će to izgledati. Igra je lijepa, atraktivna, dinamičnija, zanimljiva i sigurno ima potencijal u svijetu tenisa. Poznato je da tenis prate starije generacije, prosjek godina je veći od 60 tako da ovakav brži i eksplozivniji pristup natjecanju ima potencijala i sigurno će privući mlađu publiku. Naravno da tradiciju treba njegovati, no nova pravila, uvjeren  sam, imat će odjeka u svijetu sporta.“

Cijeli događaj privukao je i pažnju svjetskih medija te će biti snimljen dokumentarac od strane holivudske produkcijske kuće Mandalay Sports Media, poznate po legendarnom filmu "The Last Dance" o Chicago Bullsima. 

Foto: Pirka Visual Studio

Borna Matić od
Tenis s manje pravila‌

Slična pitanja

1 odgovor 168 👀
1 odgovor 482 👀
1 odgovor 3.7k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...