Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Kako će se na moderan način ubuduće predstavljati vrhunska vina Zlatne Slavonije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Vrhunska vina Zlatne Slavonije

Zlatna Slavonija Eno&Gastro
Zlatna Slavonija Eno&Gastro

U sklopu projekta Zlatna Slavonija Eno&Gastro održan je novi ciklus vinskih radionica koji potvrđuje izniman potencijal Požeško-slavonske županije. U sklopu ovog novog ciklusa radionica svi zainteresirani su od sommeliera Darka Lugarića mogli naučiti puno toga, poput:

  • Kako poslužiti pjenušava vina?
  • Koje tehnike serviranja primijeniti? 
  • Kako poboljšati event ponudu i u nju uključiti aperitivne koktele na bazi lokalnih likera, vina i pjenušca? 
  • Koji je redoslijed posluživanja zlatni standard? 
  • Kako kvalitetno kreirati pakete hrane i pića u raznim cjenovnim razredima?

Darko Lugarić
Darko Lugarić

Poznati hrvatski sommelier Darko Lugarić je tijekom rujna i listopada 2023. održao novi ciklus od čak osam interaktivnih radionica, čime je u vinarijama i ugostiteljskim objektima kvalitetnu eno-gastro ponudu podigao na višu razinu. Lugarić, koji je oduševljen potencijalom eno-gastro ponude u Zlatnoj Slavoniji, ističe:

„Trendovi se mijenjaju i bez edukacije nema napretka, stoga su radionice poput ovih dobar način da se ide u korak sa zahtjevnim turističkim tržištem. Vesele me reakcije polaznika, iznimno su pozitivno reagirali na edukaciju, podijelio sam s njima znanje i vještine i dobili su mnogo alata koje su spremni implementirati u svoje poslovanje."

Zlatna Slavonija Eno&Gastro>
Zlatna Slavonija Eno&Gastro

Na novom ciklusu vinskih radionica je bio prezentiran široki spektar i stilistika vina, uključujući pjenušce proizvedene tradicionalnom i tankovskom metodom te iznimna bijela i crna vina, poput graševine, ali i one manje poznate (poput manzonija i zelenca). Prezentirane su i suvremene tehnike uz redoslijed sljubljivanja vina i hrane na moderan način uzimajući u obzir cjenovne razrede i kvalitetu kao imperativ. 

I kreatorima brzorastuće event scene u Zlatnoj Slavoniji dobro su došli tips&tricks Darka Lugarića koji uključuju originalne aperitivne koktele na bazi lokalnih likera, vina i pjenušaca.

„Integrirano upravljanje kvalitetom preduvjet je napretka i turističkog rasta pa smo s tim ciljem pokrenuli projekt Zlatna Slavonija Eno&Gastro. Angažirali smo vodeće hrvatske stručnjake i na području naše županije organizirali edukativne radionice temeljene na bogatoj enološkoj i gurmanskoj tradiciji Zlatne Slavonije. Modernim načinom prezentacije tradicijskih jela sljubljenih s vrhunskim nagrađivanim vinima i namirnicama malih, lokalnih proizvođača, nudimo autentičan i potpun doživljaj naše destinacije"

...poručila je Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.

Foto: Karlo Hruškar

Slična pitanja

1 odgovor 278 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...