Redakcija u rubrici Društvo od Redakcija

Kakav je krimić "Bako - prvi slučaj Vladimira Sladovicha''?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Krimić ''Bako - prvi slučaj Vladimira Sladovicha'', osmi je krimić popularne spisateljice Ines Hrain.

Na početku ovog krimića čitatelji se upoznaju s privatnim detektivom Vladimirom Sladovichem, koji izgledom podsjeća na svog slavnog oca, engleskog detektiva galskog porijekla. Detektiv Sladovich se vratio u svoj rodni Varaždin i otišao u mirovinu, no jedva čeka da se pojavi neki slučaj kako bi očuvao svoje oštre moždane sposobnosti.

Glavna junakinja romana je bogata starica Izabela Santo, koja ostaje nepokretna nakon prometne nesreće. Izabela pati od depresije i razmišlja o samoubojstvu putem tableta za spavanje, zbog toga odluči napisati oporuku. Jedne noći je na nju izvršen pokušaj ubojstva. Policija istražuje slučaj ispitujući sve potencijalne nasljednike prema oporuci. No, Izabela također angažira privatnog detektiva Vladimira Sladovicha, kojeg je čula za njegove brojne uspjehe tijekom svojih putovanja u inozemstvu. Sladovich sumnja u svakoga i primjenjuje svoje metode kako bi otkrio istinu.

Ovaj roman oduševljava profesionalnom napetošću i istovremeno ističe svoj jedinstveni stil, pritom ostavljajući dojam prirodne pripovijesti koja privlači čitatelje. 

Gordana Foder, kolumnistica i publicistkinja, o romanu kaže:

"Ines Hrain je spisateljica čije romane zaista vrijedi pročitati, a u krimiću Bako - Prvi slučaj Vladimira Sladovića zasigurno će uživati različite generacije čitatelja. Roman Bako započeo je svoj put po knjižarama i knjižnicama i dobiva isključivo sjajne kritike čitatelja. Novi roman odiše zrelošću pravog klasičnog kriminalističkog romana u maniri čuvene spisateljice Agathe Christie. To što Ines Hrain uspoređuju s A. Christie nikako ne znači da ona imitira ili kopira proslavljenu književnicu. Hrain ističe da se ona s Christie može usporediti samo po tome što kad krene pisati, kad joj dođe inspiracija za roman, piše s lakoćom i bez naprezanja, riječi i događaji joj sami naviru."

Slična pitanja

1 odgovor 71 👀
1 odgovor 217 👀
2 odgovora 270 👀
1 odgovor 205 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...