Redakcija u rubrici Filmovi i serije od

Kako je uz film "Sedmo nebo" otvoren 21. ZFF? #2023

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

“Sedmo nebo” otvorilo 21. Zagreb Film Festival

U prepunom kinu SC u ponedjeljak, 6. studenog 2023., otvoreno je 21. izdanje Zagreb Film Festivala. Pojekcija filma "Sedmo nebo, dugometražnog prvijenca Jasne Nanut, komedije koja otkriva smiješnu stranu krize srednjih godina, stvorila je sjajnu i razigranu atmosferu u kinu.

Otvorenje ZFF-aOtvorenje ZFF-a

Ovaj film svoju turneju hrvatskim kinima započinje 9. studenog.

Direktor ZFF-a, Boris T. Matić, izjavio je:

"Pred nama je 21. izdanje Zagreb Film Festivala i jako smo uzbuđeni što je došao dan kada s vama možemo podijeliti bogat filmski program koji smo pripremali cijelu godinu. Ponovno ćemo vam predstaviti neke od najboljiih novih autora te cijeli niz filmova od kojih očekujemo da će obilježiti nadolazeću filmsku sezonu. Posebno nam je drago da u glavnom programu ove godine premijerno u Hrvatskoj prikazujemo tri koprodukcijska naslova talentiranih autora iz regije koji su već postigli značajan uspjeh na ovogodišnjim A festivalima - a to su ‘Lost CountryVladimira Perišića, ‘EkskurzijaUne Gunjak i ‘Domaćinstvo za početnikeGorana Stolevskog."

Otvorenju su prisustvovale producentice Lana Matić i Selma Mehadžić, ekipa filma te brojni ugledni uzvanici, uključujući ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek, državnog tajnika Krešimira Partla, gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i mnoge druge poznate osobe iz javnog i kulturnog života Zagreba. 

Otvaranje je obilježeno i tradicionalnim uručenjem Nagrade Albert Kapović, koju Hrvatska udruga producenata dodjeljuje osobama istaknutim na području audiovizualne djelatnosti. 

Ove je godine nagrada dodijeljena producentu i profesoru Damiru Terešaku, koji je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri u sklopu svoje produkcijske kuće Maxima film, realizirao preko četrdeset audiovizualnih projekata, uspješnih cjelovečernjih filmova, serija i televizijskih formata. Svojim je radom utabao put strateškom pozicioniranju i funkcioniranju čitave audiovizualne zajednice u kojoj i danas uspješno djeluje.

Tijekom ovog festivala prikazat će se više od stotinu filmova na različitim lokacijama, a među njima su i tri koprodukcijska naslova iz regije.


Festival će se održavati do nedjelje, 12. studenog 2023., u CineStaru Branimir, kinu Kinoteka, MSU-u, Dokukinu KIC i kinu SC te na online platformama kinoeuropa.hrcroatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Ulaznice je moguće kupiti na blagajnama kina te online na kupiulaznicu.zff.hr.

Cijeli program dostupan je na službenoj stranici te u ZFF aplikaciji.

Foto: Znatkova redakcija

Slična pitanja

1 odgovor 343 👀
1 odgovor 239 👀
1 odgovor 193 👀
1 odgovor 206 👀
2 odgovora 127 👀
1 odgovor 195 👀
1 odgovor 82 👀
1 odgovor 298 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...