Nino Marić u rubrici Mediji od

Što se razlikuje u redakciji kod zadatka koji ima urednik i kod zadatka koje dobiva novinar? Što radi urednik i što radi novinar?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je (novinska) redakcija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Dominik Pustajic od
uređen od Dominik Pustajic

Zadatak urednika:

Uredički tim može uključivati novinare, fotografe, urednike vijesti itd. Urednik je odgovoran za vođenje i upravljanje timom, pridonošenje harmoničnom radu. Razvija i implementira planove za pokrivanje vijesti, određuje prioritetne priče i pridržava se zadanih rokova. Pregledava i uređuje članke kako bi osigurao preciznost, dosljednost i dosljednost stila. Može davati smjernice autorima kako bi poboljšao kvalitetu njihovih radova. Urednik donosi odluke o tome koje priče trebaju dobiti posebno istaknuto mjesto na web stranici, u tisku ili drugim medijima. Odlučuje o naslovima koji privlače čitatelje.

Zadatak novinara:

Novinari su odgovorni za istraživanje, prikupljanje i provjeru informacija. Odlaze na teren, intervjuiraju izvore i prikupljaju podatke za vijesti. Sastavljanje članaka na temelju prikupljenih informacija. Novinari moraju pisati jasno, precizno i zanimljivo kako bi privukli čitatelje. Novinari se često moraju pojaviti na licu mjesta kako bi izvještavali o događajima u stvarnom vremenu. To može uključivati izvještavanje s konferencija, prosvjeda, katastrofa i slično. Ovisno o vrsti medija, novinari mogu biti odgovorni za fotografiranje, snimanje video materijala ili suradnju s fotografima i snimateljima. Rade u suradnji s urednicima kako bi prilagodili i poboljšali svoj rad prema uredničkim smjernicama.

Slična pitanja

1 odgovor 192 👀
4 odgovora 488 👀
Tomislav Gatara 22.10.2020. pitanje u rubrici Mediji od Tomislav Gatara
1 odgovor 265 👀
2 odgovora 1.1k 👀
Maja Kos 23.03.2015. pitanje u rubrici Mediji od Maja Kos
1 odgovor 2.2k 👀
1 odgovor 121 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...