92 pregleda
Redakcija u rubrici Turizam i putovanja od Redakcija

Kako izgleda Advent u Ogulinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Bajkoviti advent u Ogulinu

Bajkoviti advent u Ogulinu
Bajkoviti advent u Ogulinu

Od 1. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine, grad podno Kleka bit će domaćin tradicionalne manifestacije Bajkoviti advent u Ogulinu. Ovogodišnji program donosi raznolike kulturne i zabavne besplatne događaje namijenjene svim posjetiteljima, od najmanjih do najvećih. Posebno se ističe doček Nove godine s koncertima Marka Kutlića i Željka Bebeka.

Osim što je najbajkovitije mjesto u Hrvatskoj, Ogulin je rodni grad najpoznatije hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Zahvaljujući bogatom adventskom programu, posjetitelji iz cijele regije moći će uživati u čaroliji zimske idile i ljepotama prirode Ogulina.

Ogulin je idealno odredište za obiteljski izlet jer će svi, od najmanjih do najvećih, pronaći užitak u raznovrsnim događanjima. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin bit će susreti s dječjom književnicom Marijanom Križanović i glumicom Anjom Šovagović́ Despot. Tamo će se također otvoriti izložba slika "Art za po doma", a organizirat će se i radionica za roditelje pod nazivom "Podrška od početka", kao i radionica za roditelje i djecu do treće godine pod nazivom "Ogulinski maljani".

Bajkoviti advent u Ogulinu
Bajkoviti advent u Ogulinu

Ogulinska vodičica Sabina Gvozdić bit će odgovorna za neizostavnu "Bajkovitu rutu vođenja" koja kreće ispred Frankopanskog kaštela. U popularnom Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke održavat će se Adventske radionice. U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin, Zadarski plesni ansambl izvest će predstavu "Dvije žene, pet žena", a Dječja scena Teatar Gavran izvest će predstavu za djecu pod nazivom "Bjelobradi nosi darove". Na istom mjestu bit će i Božićni koncert puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, dok će Klapa Šufit iz Splita održati veliki koncert 16. prosinca.

Badnjak će se obilježiti koncertom TS Merak, podjelom ribica i programom "Daruj radost" DND-a Ogulin u Parku kralja Tomislava. Staru godinu, 31. prosinca, u 11 sati, će mališani ispratiti na koncertu popularnog mladog pjevača Marka Kutlića u Parku kralja Tomislava. Istoga dana, okupljeni će moći uživati u plesnom nastupu "Ogulinskih mažoretkinja", tomboli u organizaciji Dječjeg gradskog vijeća i DND-a Ogulin, te "Božićnjem plesu" plesne grupe Stars, ženske udruge Katarine iz Josipdola.

Klek
Planina Klek

U Novu godinu će odrasli ući uz legendarne pjesme glazbene zvijezde Željka Bebeka i Speen banda koji počinje u 22 sata na gradskom parkingu. Nakon uzbudljivog koncerta, za najhrabrije, 1. siječnja rezerviran je tradicionalno "Novogodišnje kupanje" na jezeru Sabljaci. U nedjelju, 7. siječnja, na rasporedu je planinarski doček Nove godine koji se tradicionalno održava na Kleku.

Ovo je samo dio programa koji očekuje sve posjetitelje ovoga grada podno Kleka, a detaljan raspored događanja dostupan je na web stranicama turističke zajednice grada Ogulina.

Foto: Gorak Žgela, Izvan Fokusa i Domagoj Palčić

Slična pitanja

2 odgovora
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...