Marko Delivuk u rubrici Web Poslovanje od Marko Delivuk

Kako AI tehnologija i moderna logistika utječu na porast domaće e-trgovine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Fatima Kapić od Fatima Kapić
Na petoj konferenciji koju je održao eCommerce, predstavljeno je da je procenat onih koji kupuju online tokom 2023 75% dok je tokom 2022.godine bio 68% i da AI (umjetna inteligencija) i moderna logistika može automatski da ažurira stanje u zalihama , procedure prilikom kupovine i ostalo što bi doprinjelo bržem i učinkovitijem radu,jer mnogo više može uradit Ai i moderna logistika od manualnog rada. Hrvatska se bliži europskom standardu i prosjeku online trgovanja.

U zagrebačkom hotelu Espalando u liatopadu 2023 organizovan je meetup gdje su učestvovali stručnjaci iz svijeta tehnlogije , logistike,umjetne inteligencije i izjavili su da oni koji ne budu ulagali u AI ne mogu konkurirati na svjetskom tržištu i da će biti poput onih koji nisu uveli računarske sisteme u svoje trgovine.

Očekuje se za ovih 5 godina ogroman porast eTrgovina koje budu ulagale u modernu logistiku u AI
+6 glasa
Marina Drljo Perša od Marina Drljo Perša

Prema McKinsey-u, 73% izvršnih direktora modnih tvrtki smatra da je generativni AI prioritet za njihove tvrtke u 2024., ali samo 5% vjeruje da imaju sposobnosti potpuno iskoristiti njegove mogućnosti. Rezultati istraživanja ukazuju na to da tehnološki napredak u e-trgovini postaje ključni faktor koji transformira iskustvo kupovine potrošača. Ako uzmemo primjer modne e-industrija vidimo da ulazi u novo razdoblje integriranjem inovativnih tehnologija poput vizualnog pretraživanja, AI asistenata, virtualnog isprobavanja odjeće i hiper-personalizaciji usluge. Ovaj sveobuhvatni pristup tehnologiji odražava rastuće zahtjeve i očekivanja potrošača, stvarajući tako dinamično okruženje u kojem se isprepliću moda i najnovije tehnološke mogućnosti. Stoga je važno pažljivo razmotriti područja primjene

Dario Barić od Dario Barić
zanimljiva observacija

Slična pitanja

2 odgovora 170 👀
1 odgovor 304 👀
1 odgovor 259 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...