Fatima Kapić u rubrici Mobitel od
Postoji li uopće bežični punjač koji puni apsolutno sve mobitele a ne da je ograničen samo na neke modele a da nije bitno ni koji je je model telefona (samsung,alcatel,nokia...) ?
Danijel Novak od
Dobro pitanje...‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Danijel Novak od
odabran od Fatima Kapić
 
Najbolji odgovor

Ima onaj koji koristi Qi standard bežičnog punjenja, a koji je kompatibilan s većinom modernih pametnih mobitela u Hrvatskoj na tržištu. To znači nije za apsolutne sve! Odmah se ograđujem. Baš proučavam malo to po internetu i izgleda da je tu problem kompatibilnosti kao i kod punjača mobitela prije. Samo ovi bežični nisu još toliko popularni pa da EU komisija uvjetuje standard.

Imate još punjače sa protokolom punjenja QC (Quick Charge) koji su specifični pa nisu prikladni punjači marke Apple, jer njihovi adapteri koriste drugačiji protokol punjenja PD (Power Delivery).

Za one koji ne znaju - univerzalni bežični punjač odličan je način da punite svoj pametni telefon bez muke s kabelima. Ali to nije baš da uvijek radi kod svih. Svjetske organizacije trebaju postaviti pravila i standardizirati to. Vjerojatno s vremenom će doći i do standardizacije i ovog protokola. Ali do tada - nema! :(

Slična pitanja

2 odgovora 689 👀
1 odgovor 80 👀
1 odgovor 902 👀
1 odgovor 286 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...