128 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Mobitel od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Uskoro izlazi Android 11 za mobitele, novi operativni sustav. Što dobroga i korisnoga donosi korisnicima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.6k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Android 11 donosi dosta novosti u odnosu na prethodni Android 10, ali većina ih je ispod haube, odnosno poboljšanja u brzini, responzivnosti i sl., a nešto manje golim okom primjetnih. Čini se da je fokus više bio na olakšavanju pristupa već postojećim značajkama, nego dodavanju novih.

Jedna od najvažnijih novosti je pristup kontrolama. To se ostvaruje dugim pritiskom na gumb Power. Na dulji pritisak Power tipke otvara se izbornik za plaćanje Google Pay servisom, te izbornik upravljanja povezanim pametnim uređajima. U ladici s obavijestima sada ćemo imati “Conversation” odjeljak za još lakši brzi odgovor na pristigle poruke.

Poboljšana je i dozvola pristupa aplikacija raznim značajkama. Dakle, sada ćete pristup lokaciji ili kameri nekoj aplikaciji moći dodijeliti za samo jedno korištenje ili pak kao i dosad zauvijek. Također, sve aplikacije preko kojih chat-ate sada će imati "mjehuriće" za brzu komunikaciju (nešto kao Facebook Messenger).

Još ponešto o novom androidu moćete pronaći na web stranici te youtube kanalu SmartphoneHrvatska. Link na stranicu: https://www.smartphonehrvatska.com/2020/09/09/android-11-sluzbeno-vani-za-pixele-oneplus-8-serija-dobila-open-beta-1/. Link na yt: https://www.youtube.com/c/Smartphonehrvatska/featured.

Slična pitanja

1 odgovor 311 pregleda
1 odgovor 632 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...