Nino Marić u rubrici Mobitel od

Kako održavati mobitel i očistiti ga od neželjenih aplikacija i napraviti upgrade (ažuriranje) softvera na svom mobitelu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Hrvoje Hladnik od
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

Pet korisnih savjeta za proljetno čišćenje vašeg pametnog telefona

Proljetno čišćenje je prava prilika da očistimo i svoje pametne telefone. Od previše aplikacija do velikih datoteka koje zauzimaju previše prostora za pohranu, HMD Global, dom Nokia telefona, predlaže ovdje nekoliko korisnih savjeta o tome kako očistiti svoj uređaj ovog proljeća. S više memorije u telefonu, imati ćete više prostora za pohranu Vaših životnih avantura koje dolaze u 2022. godini!

1. Riješite se nekorištenih aplikacija

Na vašem telefonu sigurno postoje aplikacije koje niste koristili neko vrijeme. Izbrišite ih. Na Android telefonu, kao što je Nokia pametni telefon, možete otići na Postavke > Aplikacije i zatim provjeriti koje aplikacije niste koristili neko vrijeme. Zatim možete deinstalirati one koje ne koristite svakodnevno.

2. Provjerite lokaciju

Neke aplikacije će se automatski postaviti da prate vašu lokaciju, čak i kada ih ne koristite. To troši bateriju vašeg telefona, pa je dobra ideja pregledati svaku aplikaciju instaliranu na vašem telefonu. Idite na Postavke >> Aplikacije, a zatim provjerite koja dopuštenja svaka aplikacija već ima, a zatim ih postavite na "koristi lokaciju samo dok koristite aplikaciju" kako biste sačuvali bateriju vašeg telefona.

3. Izbrišite predmemoriju

Predmemorirani podaci na vašem telefonu korisni su jer rezultiraju kraćim vremenom čekanja za web stranice koje redovito posjećujete radi ponovnog učitavanja. Međutim, to također može pojesti vaše mobilne podatke. Na Android telefonima idite na Postavke >> Aplikacije >> web preglednik >> Pohrana i predmemorija, a zatim obrišite pohranu i izbrišite predmemoriju.

4. Ažurirajte

Redovito ažuriranje telefona znači da će uređaj dulje ostati sigurniji. Ako vaš telefon ne radi na najnovijoj verziji dostupnog softvera, možda propuštate nove sjajne značajke i mogli biste biti izloženi bugovima i cyber prijetnjama. Da biste provjerili je li dostupno ažuriranje softvera, idite na Postavke >> O telefonu >> Provjeri ažuriranja – tada ćete moći ažurirati svoj telefon ako je dostupna nova verzija softvera.

5. Premjestite i preslagujte

Razmislite o kopiranju fotografija spremljenih na vašem telefonu na vanjski disk ili oblak. Na ovaj način ne samo da ćete imati više prostora za pohranu na svom telefonu, već ćete i biti sigurni da su podaci pohranjeni na mreži pa nema straha ako izgubite telefon.

Slična pitanja

1 odgovor 328 👀
Ana Pilato 28.02.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Ana Pilato
1 odgovor 278 👀
Monika Kiris 12.08.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Monika Kiris
1 odgovor 244 👀
2 odgovora 776 👀
Nino Marić 22.06.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić
1 odgovor 1.0k 👀
1 odgovor 406 👀
1 odgovor 252 👀
Monika Kiris 15.08.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Monika Kiris
1 odgovor 581 👀
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Marija Miljević
1 odgovor 1.3k 👀
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Marija Miljević
1 odgovor 249 👀
Ana Pilato 28.02.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Ana Pilato
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...