Matija Kranjčić u rubrici Mobitel od Matija Kranjčić
promjena rubrike od Znatko
Utječe li brzo punenje baterije na mobitelu na ukupni kapacitet baterije i njezinu dugovječnost?

Je li stoga pametnije koristiti spori punjač koji ne "forsira" bateriju u mobitelu, kako bi ona ostala što dulje vrijeme - što većeg kapaciteta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić

Brzi punjači preporučaju se isključivo kada vam se negdje žuri no ne i za stalnu upotrebu. Npr. ukoliko imate 15 minuta vremena, vaš će se mobitel na brzom punjaču napuniti nekih 40-50% što je sasvim dovoljno i dobro za tako kratko vrijeme. Ukoliko imate vremena bolje je za životni vijek mobitela da ga napunite na klasičnom punjaču, i to onom koji je došao s vašim mobitelom. Ukoliko mijenjate punjač svakako provjerite je li isti kao i onaj koji je došao s vašim mobitelom. To možete provjeriti tako da pogledate adapter punjača i usporedite INPUT i OUTPUT. oznake koje pišu na svakom punjaču. INPUT označava ulazni napon u rasponu od 100 do 240 V. U Hrvatskoj se koristi 240 volti. Oznaka OUTPUT označava napon i struju koja izlazi iz punjača, kroz kabel pa do samog sklopa za punjenje baterije uređaja koji se puni.

+3 glasa
Laura Marjanović od Laura Marjanović
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor
Osobno smatram da treba biti u korak s najnovijom tehnologijom i da treba koristiti isključivo one punjače koji su pouzdani, proizvedeni ili preporučeni od proizvođača mobilnog ili drugog uređaja. Iz osobnog iskustva mogu reći da sam dugi niz godina punila mobilni telefon svaku večer i s punjača ga skidala svakog jutra te mi se nakon određenog vremena učinilo kako se kapacitet baterije smanjuje upravo zbog toga što se brzo praznila kada bih ištekala mobilni telefon s punjenja. Tada još nije postojalo brzo punjenje/po novom super brzo bunjenje, ali sada kad postoji radije koristim tu opciju te mobitel punim po danu, a ne preko noći. Imam osjećaj, koji možda nije prava istina, da baterija dulje traje i da se sporije troši kada mobitel punim po danu nego kada ga punim preko noći, a koristim po danu. Moguće je da je to samo osjećaj, a što se tiče brzog punjenja mislim da nema posebnog utjecaja na vijek baterije jer su proizvođači baterija svjesni da te baterije mogu izdržati brzo punjenje i to dugo vremena.

Slična pitanja

1 odgovor 245 👀
1 odgovor 1.4k 👀
2 odgovora 758 👀
Nino Marić 22.06.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić
1 odgovor 172 👀
5 odgovora 901 👀
1 odgovor 245 👀
Monika Kiris 15.08.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Monika Kiris
1 odgovor 571 👀
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Marija Miljević
1 odgovor 1.3k 👀
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Marija Miljević
1 odgovor 320 👀
1 odgovor 685 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...