Nino Marić u rubrici Mobitel od

Kako se brinuti o bateriji svog pametnog telefona i tako produžiti vijek baterije na pametnom telefonu?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako smanjiti potrošnju baterije na mobitelu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Donosimo najbolje savjete HMD Global-a, doma Nokia telefona, o tome kako se brinuti o bateriji na svojem pametnom telefonu uoči Dana baterije i time produžiti ukupan vijek kako biste mogli duže zadržati svoj telefon.

  1. Zadržite 100% - stalno punjenje telefona do 100% kada koristite punjač visokog napona može opteretiti bateriju vašeg telefona. Prekidanje punjenja na 80-90% je dobra ideja, a idealno bi bilo držati bateriju vašeg telefona između 30% i 80%. To će produžiti vijek trajanja baterije.
  2. Isključite svoju lokaciju - na Android telefonima možete potpuno isključiti praćenje lokacije mobitela GPS-om ili blokirati određene aplikacije da prate vašu lokaciju. Pogledajte Postavke >> Aplikacije kako biste provjerili koje aplikacije koriste vašu lokaciju i isključite ih.
  3. Izbjegavajte izlaganje telefona ekstremnoj vrućini ili hladnoći - ekstremno niske temperature mogu brže isprazniti bateriju vašeg telefona. Držanje mobilnog telefona na sobnoj temperaturi gdje je to moguće, osigurat će da baterija traje koliko god može.
  4. Napunite bateriju telefona tijekom dana - želite li da ona bude zdrava, punite bateriju tijekom dana, a ne preko noći. Kada je telefon ostavljen na punjenju preko noći, baterija će se ponovno početi prazniti. Nakon što razina napunjenosti padne ispod određenog praga koji je postavio proizvođač, ponovno će se početi puniti. U konačnici, to može ubrzati degradaciju baterije, tako da možete na kraju otkriti da vaš telefon završava na 0% puno brže nego kada ste ga kupili. Ako ipak punite telefon noću, pazite da nije prekriven, npr. ispod jastuka, jer to može pregrijati bateriju, što će također s vremenom pogoršati njezine performance.
  5. Uđite u poseban modalitet rada mobitel kao što je Smart Battery Mode na Android uređajima, a koji pomaže u očuvanju baterije mobitela, te ćete ga trebati rjeđe puniti. Uključivanje telefona u tamni modalitet rada također može produljiti trajanje baterije tijekom dana i to zato jer je potrebno manje energije da bi zaslon vašeg telefona bio svijetli. Pogledajte Postavke >> Zaslon kako biste tome pristupili.

Slična pitanja

5 odgovora 925 👀
1 odgovor 277 👀
Monika Kiris 12.08.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Monika Kiris
1 odgovor 327 👀
Ana Pilato 28.02.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Ana Pilato
1 odgovor 357 👀
Nino Marić 21.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić
2 odgovora 696 👀
1 odgovor 210 👀
1 odgovor 273 👀
1 odgovor 244 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...