683 pregleda
Lovro Gorup u rubrici Mobitel od Lovro Gorup (4.4k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Kako smanjiti potrošnju baterije na mobitelu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+9 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir (20.9k bodova)

Smanjenje potrošnje baterije na mobitelima moguće je na više različitih načina. Od razno raznih postavki unutar samog uređaja pa do smanjenja korištenja.

Prvi način bio bi smanjenje razine svjetline zaslona. Dobro je poznato da uključeni zaslon najviše troši bateriju, i onda je dobro davati tom zaslonu što manje razloga da troši bateriju. Smanjenjem svjetline, zaslon neće trebati toliko snage te će slabije prazniti vašu bateriju.

Drugi način bio bi aktivacija uštede energije u postavkama. Dakle, vrlo jednostavno, na svome mobitelu uđite u postavke, pronađite postavke baterije te u njima nađite i odaberite opciju uštede energije. Neki mobiteli, kao što su npr. Huawei, Sony... imaju i drugu opciju, a to je opcije iznimne odnosno jake uštede  energije koja onda drži bateriju na životu i do par dana no znatno smanjuje broj upotrebivih funkcija na uređaju.

I treći, također vrlo jednostavan način uštede baterije jest kontinuirano i stalno gašenje pozadinskih aplikacija jer te aplikacije također mogu trošiti bateriju ako još uvijek u memoriji pamte podatke od zadnje uporabe.

+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (19.8k bodova)
Smanjiti potrošnju na mobitelu možemo tako da imamo što manje aplikacija na njemu, da ga ne natrpavamo jer pola tih aplikacija ne koristimo i ne gledamo. Drugo što je važno da nemamo uvijek svijetlinu na mobitelu podešenu na najjače jer ona najviše troši baterije. Treba podesiti veću svijetlinu po danu i manju svijetlinu po noći a mi na to ne obračamo pozornost. Zadnje je bitno da gasimo aplikacije na ekranu koje ne koristimo tako da stiskamo x-iće na vrhu i uklanjamo ih. Što je manje memorija puna bit će manja potrošnja.
+6 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić (13.0k bodova)

Prva i najbitnija stvar- cim je mobitel napunjen na 100%, sto prije ga treba iskopcati, a ne ga ostavljati kako nas vecina to radi. Uz to, ako mobitel koristimo dok se puni, baterija se na neki nacin ''ostecuje'' te potrošnja baterije je brža.

Druga stvar- smanjiti svjetlinu zaslona na mobitelu, tj. uključiti tako zvanu ''štednju baterije''.

Treća stvar- ne koristiti previše aplikacija u isto vrijeme. (Facebook, Messenger i Instagram najviše potiču potrošnju baterije)

Nino Marić 20.02.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić (15.8k bodova) Kako produžiti vijek baterije na pametnom telefonu?
+5 glasa
Ivana Metić od Ivana Metić (1.4k bodova)
Da bi Vam baterija na mobitelu što duže potrajala, izgasite sve aplikacije koje Vam rade u pozadini. Ako Vam nije nužno, nemojte imati upaljenu lokaciju, jer ona troši jako puno energije. Ako Vam je važno da Vam baterije potraje nekoliko sati, a imate još jako maleni postotak, isključite internet, jer internet je glavni potrošač energije mobitela. Kompleksne aplikacije kao što su igrice i aplikacije poput YouTube-a također su veliki potrošač energije. I svjetlina ekrana igra veliku ulogu u dugotrajnosti baterije. Uz sve ove savjete, baterija bi Vam trebala trajati duže nego inače.
+5 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac (34.5k bodova)

Postoji nekoliko načina na koje možete smanjiti potrošnju baterije na svom mobitelu:

  1. Podesite svjetlinu ekrana: Podesite svjetlinu ekrana na nižu razinu kako biste smanjili potrošnju baterije.

  2. Isključite vibriranje: Vibriranje zahtijeva više energije od zvuka, pa isključivanjem vibracije možete uštedjeti na bateriji.

  3. Isključite nepotrebne funkcije: Isključite funkcije poput Wi-Fi-a, Bluetooth-a i GPS-a kada ih ne koristite.

  4. Izbjegavajte korištenje pozadinske aplikacije: Aplikacije koje se izvode u pozadini mogu značajno utjecati na potrošnju baterije.

  5. Isključite automatsko ažuriranje aplikacija: Automatsko ažuriranje aplikacija može značajno utjecati na potrošnju baterije.

  6. Koristiti stanje štednje energije: Većina modernih mobitela imaju stanja štednje energije, koji automatski optimiziraju potrošnju baterije, tako da se isključuju nepotrebne funkcije.

  7. Koristiti aplikaciju koja vodi računa o potrošnji baterije: Aplikacije koje vode računa o potrošnji baterije mogu pomoći da se saznaju koje aplikacije ili funkcije utječu na potrošnju baterije i kako ih isključiti.

Imajte na umu da potrošnja baterije također može ovisiti o kvaliteti i starosti baterije, kao i o kvaliteti i performansama same mobitel uređaja.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Nino Marić 20.02.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić (15.8k bodova)
1 odgovor
Ivan Gačić 24.09.2020. pitanje u rubrici Mobitel od Ivan Gačić (8.7k bodova)
2 odgovora
Ivana Basar 06.09.2020. pitanje u rubrici Mobitel od Ivana Basar (3.9k bodova)
1 odgovor
Nino Marić 21.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić (15.8k bodova)
1 odgovor
Zoran Jurić 28.06.2014. pitanje u rubrici Mobitel od Zoran Jurić (8.6k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...