Redakcija u rubrici Promet i vozila od Redakcija

Isplati li se implementacija umjetne inteligencije (AI) u sustav e-romobila po gradovima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Naravno da se isplati jer implementacija umjetne inteligencije (AI) u sustav e-romobila dokazano pridonosi sigurnijoj vožnji.

Bolt je nedavno pozitivne rezultate primjene AI sustava za ocjenjivanje korisnika e-romobila, uvedenog u kolovozu 2023. godine. Tijekom prvih 6 mjeseci primjene ove sigurnosne značajke u Hrvatskoj, zabilježen je značajna promjena u ponašanju korisnika - smanjenje neopreznih vožnji za 10 %, proklizavanja za 5 % i naglog kočenja za 8 %.

Ovaj sustav ocjenjivanja korisnika e-romobila koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, evidentira različite prijestupe poput vožnje u paru, naglog kočenja, proklizavanja, sudara i nepropisnog parkiranja te na temelju njih dodjeljuje negativne bodove koji utječu na konačnu ocjenu korisnika. Korisnicima se pruža prilika za edukaciju i korekciju ponašanja, ali ukoliko se prekršaji ponove, korisnicima slijede sankcije poput smanjenja brzine ili privremenog blokiranja pristupa platformi, dok korisnici koji ne mijenjaju svoje neodgovorno ponašanje mogu biti trajno suspendirani.

Slična pitanja

2 odgovora 434 👀
2 odgovora 222 👀
1 odgovor 319 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...