Dina Kljajić u rubrici Financije od

Hoće li i kada kripto tokeni zamijeniti novac?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Fatima Kapić od
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Kripto tokeni se još uvijek ne koriste tako masovno i globalno. Ni digitalni novac i transakcije nisu potisnule gotovinski novac, tako da i kada se bude koristila kripto valuta to neće značiti da će ona zamijenit novac u potpunosti. 

Iako kriptovalute nude brze transakcije, anonimne transakcije, decentralizovanost jer novac sav vodi porijeklo s jednog centra - centralne banke, kod kripto valuta je to decentralizirano.

Postoje mnoge prepreke koje sprečavaju da kripto tokeni budu u široj upotrebi:

  • Države nisu spremne ni suglasne za to jer ne znaju kako bi se mogao porez obračunavati. Jer neki to tretiraju kao imovinu a neki kao valutu
  • Stalno se mijenja vrijednost 
  • Mnoge zemlje nisu do kraja uvele ni digitalni novac niti bilo šta slično, tako da bi nastale ogromne razlike u svijetu kad bi u jednom dijelu to bilo masovno. Jer mora i u svijetu transakcija biti neki "kompromis" i nešto zajedničko kako bi se transakcije i donacije mogle vršit. Ili to moraju svi uvesti masovno ili niko. A za neke zemlje je to veliki korak. Kao iz kamenog doba u savremeno doba.
Sve informacije i o tome da li će se i na koji način to desit i kada se može očekivat masovna upotreba kripto tokena može se saznat na MoneyMotion konferenciji koja će se održati 21. i 22.ožujka 2024.godine na Zagrebačkom velesajmu

Slična pitanja

4 odgovora 351 👀
1 odgovor 1.9k 👀
1 odgovor 100 👀
3 odgovora 387 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...