Goran Dren u rubrici Promet i vozila od
promjena rubrike od Znatko

Zanima me kako postaviti Uber aplikaciju te kako mogu pozvati / naručiti Uber taksi? Zanima me kako naručiti Uber taxi u cijeloj Hrvatskoj (naravno u Zagrebu prvenstveno, ali i u drugim gradovima - Osijek, Rijeka, Split, Pula, Karlovac, Velika Gorica, itd.) Gdje se mogu registrirati da koristim Uber taksi?

Uber Taxi

Darko Međimurec od
Uber još nije dostupan u svim gradovima Hrvatske, ali se svako malo sve više širi i uvodi nove usluge.‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+17 glasa
Hrvoje Novak od
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Gorane, Uber taxi ti omogućava da u svakom trenuu, neovisno o potražnji u jednom od nabrojenih gradova (počeli su sa Zagrebom), pritiskom jednog gumba na Android ili iPhone mobitelu, naručuješ svoju vožnju (ili za nekog drugog) na nekoliko minuta od tvoje trenutne (ili željene) lokacije.

Uber je aplikacija dostupna na iOS i Android smart mobitele. Koristi GPS i Google kartu da pronađe najbližeg dostupnog vozača koji je od korisnika najčešće udaljen svega nekoliko minuta. Nakon poslanog zahtjeva, korisnik može vidjeti fotografiju vozača, njihovo ime i registraciju auta, te na smart mobitelu može pratiti dolazak vozila u stvarnom vremenu. Uber aplikacija zatim javlja korisniku da je vozač stigao.

Poanta Ubera je da u biti on nije taxi, već "samo usluga dispatchera" koji ima ugovorni odnos sa "nezavisnim" taksistima. Svi taksiji pod kapom Ubera su registrirani, legalni i, kažu, najjeftiniji za vožnju po gradu.

Ako misliš da je Uber taxi skup (ili prejeftin :) uvijek možeš saznati unaprijed koliko će otprilike biti cijena neke vožnje prije nego istu zatražiš od Ubera. Naime, dovoljno je da uneseš početnu i krajnju točku na karti (Google Maps), te odabereš "Procjena tarife" pa će ti mobilna aplikacija sama prikazati približan iznos (odnosno raspon koliko bi mogla biti cijena). Tko drugi to ima u Zagrebu?!

Evo kako možeš postati korisnik (kojeg se vozi, ne vozač) i naručivati Uber taxi?

 1. Registrirati se ("sign-up"!) možeš na registracijskom linku za nove Uber korisnike (samo putem ovog linka dobivate prvu Uber taxi vožnju potpuno besplatno - do određenog iznosa)
 2. Upišeš svoj email i password (zapamti password)
 3. Popuniš svoje osobne podatke u formi na web stranicama Uber servisa
 4. Uneseš podatke o tvojoj kreditnoj ili debitnoj kartici (recimo prolazi Erste banka - Maestro, prolazi Payonner kartica, prolazi Business MasterCard, ...)
 5. Tvoj account je kreiran. 
 6. Sada instaliraj aplikaciju Uber na svom mobilom uređaju i prijavi se ("sign-in", ne "sign-up"!) sa ranije unešenim podacima za login (email i password).
Napomena: Ovu opisanu registraciju možeš proći ili putem weba (na računalu) ili na mobitelu ili putem odmah instalirane Uber aplikacije za iOS ili Android.

Kako naručiti prvu vožnju na Uberu?

Nakon što si završio gornji proces, registrirao se kao novi korisnik Uber aplikacije tj. taksija možeš obaviti naručivanje svog prvog Uber taksija. Proces je vizualan, jednostavan i totalno fora.

 1. Otvoriš Uber aplikaciju na svom pametnom mobitelu (i prijaviš se ako već nisi ranije)
 2. Prikazati će ti se karta gdje se odmah vidi i tvoja lokacija utvrđena GPS-om u tvom mobitelu
 3. Vidjeti ćeš odmah i samo Uber taksije (ne vidiš Eko, Cameo ili Radio-Taxi!!!) u blizini u stvarnom vremenu kako se voze po ulicama (palac gore za ovu vizualizaciju!)
 4. Tvoja trenutna lokacija i lokacija gdje želiš da dođe taksi su po defaultu na istom mjestu na karti, ali ti uvijek možeš premjestiti svoju lokaciju gdje želiš da Uber taksi dođe gdje želiš na karti.
 5. Kada si odredio lokaciju gdje želiš da te Uber taksi pokupi, odaberi i gdje želiš ići tj. trebaš upisati odredišnu destinaciju.
 6. Nakon toga možeš pogledati i raspon cijene koliko bi Uber taksi mogao koštati (uvijek je raspon, cijena od-do, nisam još vidio egzaktnu cijenu) i, ako ti cijena odgovora - naručiš taxi pristikom na jedan gumb na ekranu.
 7. Taxi dolazi po tebe, a u međuvremenu si dobio fotku vozača, registraciju i sve ostalo što je potrebno da se osjećaš sigurno u svojoj prvoj vožni.

Želim ti ugodnu prvu, ali i svaku sljedeću vožnju taksijima pod kapom Uber-a! :-)

Darko Međimurec 24.10.2016. pitanje u rubrici Promet i vozila od Darko Međimurec
30.09.2020. promjena rubrike od Znatko
Kada će Uber Hrvatska uvesti UberBLACK?
Ivan Gačić 04.11.2016. pitanje u rubrici Promet i vozila od Ivan Gačić
09.10.2021. promjena rubrike od Znatko
Kako naručiti UberSELECT u Zagrebu?
Robert Mali od
ovo je mrak! baš je super jeftino! uber rulez gradom! :)
Dina Kljajić od
Ovo je stvarno neki puno pročitan odgovor :)

Slična pitanja

1 odgovor 8.3k 👀
1 odgovor 900 👀
1 odgovor 397 👀
1 odgovor 352 👀
1 odgovor 2.2k 👀
Hrvoje Novak 14.03.2016. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Hrvoje Novak
1 odgovor 1.5k 👀
Goran Dren 25.03.2016. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren
1 odgovor 2.9k 👀
1 odgovor 776 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...