Dina Kljajić u rubrici Stanovanje od

Ako su cijene nekretnina za prodaju u Hrvatskoj sve veće, a i ne vidi se naznaka pada cijena, da li mislite da je rješenje za stanovanje pripadnika Z generacije isključivo najam stanova za život - umjesto da ga kupe, pa čak i kreditom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+14 glasa
Fatima Kapić od
Cijene prodaje nekretnina jesu sve veće i veće, ali su i cijene najma ogromne. Naročito su porasle zbog novih migranata s istoka Europe nakon ukrajinske krize.

Ako neko pita za najbolje rješenje to je svakako kupovina stana. Tako imaš osiguran krov nad glavom i u slučaju selidbe možeš stan dat u najam ili na dan ili mjesečno.

Ovako dugoročno bi samo plaćali kiriju i tim bi plaćanjem jednom dostigli cijenu stana a opet ne bi imali svoj krov nad glavom i neko bi mogao kupit taj stan i onda se mora seliti. Veliki je stres nemate krov nad glavom i strahovat naći stan za određenu sumu novca.

Ali generacija Z nisu stare generacije koje rade i od tog posla dižu kredite. Neki su influenceri neki su freelanceri i ako nemaju gotovu sumu novca neće moći ni kupiti stan pa će morati živjet u iznajmljenom. Na dugoročno je to veoma loše i neisplativo rješenje ali ako nemaju gotovinu onda su prisiljeni na to.

Ako neki rade klasičan posao i u mogućnosti su dići kredit ili na drugi način kupiti stan svakako da je najbolje kupit stan. Sigurnije je i ako tu više ne budu živjeli onda će barem drugima moći iznajmit. Onako su na gubitku.
Mladen Tomić od
Možda ovi danas mladi više cijene fleksibilnost promjene stana od fiksne lokacije?‌
Dina Kljajić od
Dobar odgovor. Pričekajmo još koji odgovor od drugih korisnika prije odabira najboljeg.‌

Slična pitanja

1 odgovor 243 👀
1 odgovor 334 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...