368 pregleda
Znatkica u rubrici Stanovanje od Znatkica [Superaktivan] (4.3k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Kako se kreću cijene iznajmljivanja jako malih suterenskih stanova (od 10 m2 do 30 m2) u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić [Superaktivan] (3.2k bodova)

Kao i uvijek, cijena stana određena je njegovom kvadraturom i lokacijom. Potrebno je dobra prometna povezanost stana, blizina nekih bitnijih ustanova i dućana te da njegove mjesečne režije ne prelaze očekivane cijene za tu površinu. Odlučite li se tražiti stan koji je u ovom slučaju suteren, razmislite želite li ga tražiti preko agencija ili po preporuci i oglasima. Agencije vam daju dozu sigurnosti, a i mogu vam uštediti vrijeme. Agenti komuniciraju sa vlasnicima, a stanovi koji se nalaze pod  agencijom morali su zadovoljiti određene zahtjeve. U sučaju da se odlučite na najam stana preko agencije, morate potpisati ugovor na najmanje godinu dana kojim se obvezujete da se nećete odseliti. Dio novca ide agencijama u obliku provizije. Potrudite li se pronaći stan preko oglasa ili preporuke, moguće je izbjeći ugovor i dogovoriti se oko cijene. Taj oblik pronalaska stana nosi sa sobom određene rizike jer samo stanje stana nije provjereno. Cijene najma suterena u Zagrebu za danu kvadraturu kreću  se od 250-450 eura plus režije. Tako velik raspon cijena ovisi o opremljenosti stana te nalazi li se on u novogradnji ili nešto starijoj zgradi. Prije konačne odluke, savjetujem vam da razmotrite više opcija i da pokušate oba načina pronalaska vašeg novog doma. 

+3 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.8k bodova)
Ako je cijena prihvatljiva (čitaj: niska), ako netko baš želi unajmiti stan na određenom području jer npr. baš radi tamo, sigurno će unjamiti suterenski stan.

No koliko čujem od kolegice koja već više godina iznajmljuje suterenski stan, malo je zainteresiranih, ali kada se netko nađe - ostanu i duže. No, najčešće se takvi stanovi na kraju prodaju pa je možda lakše prodati suterenski stan (pogotovo ako ima čiste papire) nego iznajmiti.

Nadalje, od suterenskog stana se očekuje da je "normalan" stan, a ne da ima neke građevinske devijacije.

Slična pitanja

1 odgovor 2.3k pregleda
1 odgovor 10.3k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...