Redakcija u rubrici Hrana i piće od

Planira li proizvođač sladoleda Croccantino širenje na strana tržišta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Fatima Kapić od
Croccantino je sladoled čiji su "izumitelji" mladi par iz Pelješca Ivan Borac i Marija Antunović. Do nedavno ovaj sladoled je bio nepoznat a zatim je postao popularan širom Hrvatske. Došli su zatim na ideju da svoje tržište prošire i na Sloveniju gdje su već dostupna 4 različita okusa.

SPAR trgovina omogućava da oni brendovi koji su osvojili tržište u svojoj zemlji budu dostupni i na Europskom tržištu prvenstveno u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj. Tako da su oni već pokrenuli širenje na strano tržište, širenjem na slovensko
+6 glasa
Hrvoje Hladnik od

Da, jer upravo su Croccantino sladoledi - nakon hrvatskog - krenuli u osvajanje slovenskog tržišta!

Četiri okusa Croccantino sladoleda, pobjednici treće sezone projekta Startaj Hrvatska, od ovog tjedna mogu se naći u slovenskim trgovinama zahvaljujući SPAR prodajnoj mreži u inozemstvu

Od ovog tjedna, na policama SPAR trgovina diljem Slovenije može se pronaći i  najpopularniji hrvatski sladoled - Croccantino i to čak četiri njegova okusa, Croccantino, Jagoda, Amaretti i Cheesecake.

Marija Antunović i Ivan Borac
Marija Antunović i Ivan Borac - Croccantino sladoled

Ovaj ručno rađeni sladoled kojeg izrađuje mlada obitelj s Pelješca već je osvojio kupce SPAR i INTERSPAR trgovina u Hrvatskoj i odnio titulu HIT proizvoda 2022. godine u društveno odgovornom projektu Startaj Hrvatska. Dolaskom u Sloveniju ima priliku ponovno dokazati zvjezdani status, ovog puta na novom tržištu.

Croccantino sladoledi sadrže domaće, svježe pasterizirano mlijeko i vrhnje, kojima se dodaju kolačići kao što su orasnice, amaretti, rogačići, krokanti. Obzirom na to da se kolačići izrađuju po tradicionalnim hrvatskim recepturama, nose oznaku kvalitete Hrvatski otočni proizvod.

SPAR Hrvatska nedavno je izvijestio kako hrvatski proizvođači ostvaruju izvrsne rezultate u prodaji vlastitih proizvoda kroz SPAR prodajnu mrežu u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj.

Ukupni izvoz hrvatskih proizvoda u inozemnim trgovinama SPAR-a u navedenim europskim zemljama porastao je za 16% u 2023. godini, odnosno za gotovo 25 milijuna eura u usporedbi s 2022. godinom. Ukupni ostvareni promet hrvatskih proizvođača kroz SPAR maloprodajnu mrežu prešle godine je bio 170 milijuna eura. 


Inače, ako niste znali, tijekom prošle godine Slovenci su najviše kupovali S-BUDGET mlince i SPAR slane štapiće punjene kikirikijem.

Slična pitanja

2 odgovora 205 👀
2 odgovora 276 👀
1 odgovor 232 👀
1 odgovor 205 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...