Hrvoje Novak u rubrici Web Marketing od
Kako se nativno oglašavati? Koje metode i ideje koristiti za nativno oglašavanje? Ima li koji case study za nativno oglašavaje? Ima li nekakav popis ideja i slično....?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to Native Advertising?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Nenad Kostić od

Nativno oglašavanje podržava sve oblike koje koristite u sadržajnom marketingu. Razliku objasnio sam u odgovoru na pitanje “Što je nativno oglašavanje?”.

Prema Kevelu, ideje su neizmjerne i vrlo izazovne jer se trebaju “pomiriti” stilovi mjesta za oglašavanje i oglašivača. Primjerice WeTransfer nudi cijelu pozadinu kao oglas, dok ćete na Unsplashu pronaći samo logotipe unutar galerije slika.

Što se tiče case studyja, ovo je pregled 38 uspješnih kampanja od marketinške agencije Taboola. 

Uspješnosti kampanja zavise o industriji i njenom profilu (B2B ili B2C).


Nenad Kostić
HubSpot CRM konzultant i edukator

Cjeloviti marketingaš s visokom dozom ljudskog pristupa

www.linkedin.com/in/nenad-kostic

nenad@bones.hr

www.bones.hr

+5 glasa
Vjekoslav Šimić od
uređen od Vjekoslav Šimić
Native oglas je oglas koji je uklopljen u stranicu ili tekst tako da izgleda kao da je dio istih. Mozak nativne oglase poistovjećuje s ostatkom teksta te je koncentracija upućena nativnom oglasu jednaka onoj koja nam je potrebna pri čitanju sadržaja stranice. Dobro napravljen nativni oglas je u igri sa podsvjesti te vas može natjerati da pomislite kako ste se sami odlučili za npr. kupovinu nečega što ste vidjeli prije nekoliko dana. Postoji nekoliko vrsta nativnog oglašavanja, a to su oglas unutar feed-a, plaćeni oglas na tražilici (Google AdWords oglas), widgeti preporuke, standardni oglas izvan feed-a, promovirane ponute (Amazon) te custom oglas. Oglas unutar feed-a se nalazi u kontekstu web stranice na kojoj se nalazi, te je uglavnom kreiran od iste te stranice kako bi se uklopio u njezin sadržaj što prirodnije. Widgeti preporuke su u sastavu sadžaja stranice, no nedaje se tolika važnost prirodnom uklopljavanju. Standardni oglas izvan fedd-a je često neka vijest ili  informacija povezana sa sadržajem i nije povezan sa reklamiranjem nekoga proizvoda. Kod custom oglasa dozvoljeno je biti što krativniji.

Primjer za dobar nativni oglas je npr. ovaj, kada je izlazila nova  Netflixova serija "Orange is the new black", koja se radi o ženama u zatvoru, Netflix je sponzorirao članak u Times-u, te ga je povezao sa radnjom svoje nove serije. No nije stavio  sebe kao Netflix u prvi plan, nego je jednu društevno korisnu temu povazao sa radnjom svoje nadolazeće serije.

Slična pitanja

3 odgovora 966 👀
Marinko Zadro 07.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro
1 odgovor 285 👀
Marinko Zadro 07.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro
2 odgovora 1.2k 👀
Zoran Jurić 13.05.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
1 odgovor 207 👀
1 odgovor 174 👀
2 odgovora 554 👀
1 odgovor 382 👀
Maja Kos 08.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Maja Kos
3 odgovora 471 👀
2 odgovora 1.6k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...