327 pregleda
Biljana T. u rubrici Web Marketing od Biljana T. [Superaktivan] (3.0k bodova)
Iako svako ozbiljnije i perspektivno poslovanje koristi inernet oglašavanje, teško mi je reći kako ono utječe na prodaju u stvarnom životu. Kako možete saznati da li i za Vaš online marketing ima potecijala za prodaju u stvarnom životu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Josip Vučić od Josip Vučić [Aktivan] (418 bodova)
Vrlo jednostavno, danas je moguće pratiti više-manje sve konverzije i jednostavno razlučiti što je došlo od kojeg digitalnog kanala (da li google adwords, organski, facebook, twitter i slično)

Ako bi se radilo o web shopu, utoliko jednostavnije jer možete svaku narudžbu pratiti i definirati od kuda je došla putem conversion trackinga u servisu Google Analytics.

Uz minimalno truda ili angažman profesionalca, možete dobivati kvalitetne izvještaje o Vašim online kampanjama, moguće optimizacije i podatke poput najprodavanije artikla, artikla koji privlači najviše klikova itd.
Zoran Marković od Zoran Marković [Superaktivan] (3.2k bodova)
Možete li napisati malo detaljnije obrazloženje koje odgovara na pitanje - "kako konkretno"?
+7 glasa
Ivana Kršić od Ivana Kršić [Proaktivan] (668 bodova)
odabran od Biljana T.
 
Najbolji odgovor
Ovisno o kojem kanalu oglašavanja je riječ, ali kod svakog digitalnog oglašavanja moguće je postaviti UTM tagove kak bi ste specifičnije pratili rezultate na koje oglase/proizvode/objave/newslettere imate najveći utjecaj kod integriranja offline i online alata. Npr., ukoliko imate trgovinu moguće je kroz razne alate doći do informacija vaših klijenata. Odabrali ste newsletter kao model digitalnog oglašavanja, kojim će te se povratno javiti vašim sadašnjim ili potencijalnim klijentima jer ste u trgovini prikupili njihove podatke. Kroz razno razne popuste/kupone možete pratiti koliki postotak klijenata je došao sa tim kuponom i obavio kupnju u trgovini. Ovo je samo jedan najjednostavniji primjer integracije online i offline alata, a ima ih još puno. Osim takvog načina integriranja online i offline alata, online oglašavanje neoviso o kojem modelu se radi, pomaže pri gradnji i stvaranju lojalnih klijenata. Potencijal je veliki, a ukoliko dobro poznajete potrebe/navike i ostale činjenice o svojim klijentima možete ga uistinu dobro iskoristiti što će uvelike utjecati na poslovanje.
–3 glasa
Matej Tolić od Matej Tolić [Superaktivan] (3.9k bodova)
Pozdrav sve je to isto bekome se neda iči van u trgovinu pa jednostavno upali računalo i kupi preko interneta.Ali opet kada ideš u trgovinu nešto kupiti ti tamo odma tijekom i prije kupovine vidiš što si kupio a preko interneta neznaš što si kupio tako da je po meni najbolje izbjegavati internet kupovinu i izači malo van i kupiti što vidiš.Ja mislim da online marketing ne utječe puno na real life prodaju.

Slična pitanja

2 odgovora 356 pregleda
2 odgovora 338 pregleda
Biljana T. 23.03.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Biljana T. [Superaktivan] (3.0k bodova)
2 odgovora 377 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...