Biljana Tandara u rubrici Web Marketing od Biljana Tandara
Iako svako ozbiljnije i perspektivno poslovanje koristi inernet oglašavanje, teško mi je reći kako ono utječe na prodaju u stvarnom životu. Kako možete saznati da li i za Vaš online marketing ima potecijala za prodaju u stvarnom životu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Josip Vučić od Josip Vučić
Vrlo jednostavno, danas je moguće pratiti više-manje sve konverzije i jednostavno razlučiti što je došlo od kojeg digitalnog kanala (da li google adwords, organski, facebook, twitter i slično)

Ako bi se radilo o web shopu, utoliko jednostavnije jer možete svaku narudžbu pratiti i definirati od kuda je došla putem conversion trackinga u servisu Google Analytics.

Uz minimalno truda ili angažman profesionalca, možete dobivati kvalitetne izvještaje o Vašim online kampanjama, moguće optimizacije i podatke poput najprodavanije artikla, artikla koji privlači najviše klikova itd.
Zoran Marković od Zoran Marković
Možete li napisati malo detaljnije obrazloženje koje odgovara na pitanje - "kako konkretno"?
+8 glasa
Ivana Kršić od Ivana Kršić
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor
Ovisno o kojem kanalu oglašavanja je riječ, ali kod svakog digitalnog oglašavanja moguće je postaviti UTM tagove kak bi ste specifičnije pratili rezultate na koje oglase/proizvode/objave/newslettere imate najveći utjecaj kod integriranja offline i online alata. Npr., ukoliko imate trgovinu moguće je kroz razne alate doći do informacija vaših klijenata. Odabrali ste newsletter kao model digitalnog oglašavanja, kojim će te se povratno javiti vašim sadašnjim ili potencijalnim klijentima jer ste u trgovini prikupili njihove podatke. Kroz razno razne popuste/kupone možete pratiti koliki postotak klijenata je došao sa tim kuponom i obavio kupnju u trgovini. Ovo je samo jedan najjednostavniji primjer integracije online i offline alata, a ima ih još puno. Osim takvog načina integriranja online i offline alata, online oglašavanje neoviso o kojem modelu se radi, pomaže pri gradnji i stvaranju lojalnih klijenata. Potencijal je veliki, a ukoliko dobro poznajete potrebe/navike i ostale činjenice o svojim klijentima možete ga uistinu dobro iskoristiti što će uvelike utjecati na poslovanje.
–3 glasa
Matej Tolić od Matej Tolić
Pozdrav sve je to isto bekome se neda iči van u trgovinu pa jednostavno upali računalo i kupi preko interneta.Ali opet kada ideš u trgovinu nešto kupiti ti tamo odma tijekom i prije kupovine vidiš što si kupio a preko interneta neznaš što si kupio tako da je po meni najbolje izbjegavati internet kupovinu i izači malo van i kupiti što vidiš.Ja mislim da online marketing ne utječe puno na real life prodaju.

Slična pitanja

1 odgovor 574 👀
2 odgovora 500 👀
Mario Daka 15.02.2014. pitanje u rubrici Programiranje od Mario Daka
1 odgovor 195 👀
2 odgovora 491 👀
2 odgovora 407 👀
Nino Marić 09.12.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Nino Marić
3 odgovora 487 👀
6 odgovora 3.2k 👀
Maja Kos 08.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Maja Kos
2 odgovora 1.0k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
4 odgovora 1.0k 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...