Kako online marketing utječe na real life prodaju?

177 pogleda
bilja pitano 22.05.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika bilja Superaktivan (1,378 bodova)
Iako svako ozbiljnije i perspektivno poslovanje koristi inernet oglašavanje, teško mi je reći kako ono utječe na prodaju u stvarnom životu. Kako možete saznati da li i za Vaš online marketing ima potecijala za prodaju u stvarnom životu?

Please log in or register to answer this question.

3 odgovor(a)

+4 glasova
josvucic odgovoreno 17.06.2014. od korisnika josvucic Aktivan (159 bodova)
Vrlo jednostavno, danas je moguće pratiti više-manje sve konverzije i jednostavno razlučiti što je došlo od kojeg digitalnog kanala (da li google adwords, organski, facebook, twitter i slično)

Ako bi se radilo o web shopu, utoliko jednostavnije jer možete svaku narudžbu pratiti i definirati od kuda je došla putem conversion trackinga u servisu Google Analytics.

Uz minimalno truda ili angažman profesionalca, možete dobivati kvalitetne izvještaje o Vašim online kampanjama, moguće optimizacije i podatke poput najprodavanije artikla, artikla koji privlači najviše klikova itd.
blagonix commented 29.06.2014. od korisnika blagonix Superaktivan (1,171 bodova)
Možete li napisati malo detaljnije obrazloženje koje odgovara na pitanje - "kako konkretno"?
–3 glasova
Matej92 odgovoreno 27.06.2014. od korisnika Matej92 Superaktivan (1,554 bodova)
Pozdrav sve je to isto bekome se neda iči van u trgovinu pa jednostavno upali računalo i kupi preko interneta.Ali opet kada ideš u trgovinu nešto kupiti ti tamo odma tijekom i prije kupovine vidiš što si kupio a preko interneta neznaš što si kupio tako da je po meni najbolje izbjegavati internet kupovinu i izači malo van i kupiti što vidiš.Ja mislim da online marketing ne utječe puno na real life prodaju.
0 glasova
Ivana Kršić odgovoreno 18.04.2017. od korisnika Ivana Kršić Početnik (58 bodova)
Ovisno o kojem kanalu oglašavanja je riječ, ali kod svakog digitalnog oglašavanja moguće je postaviti UTM tagove kak bi ste specifičnije pratili rezultate na koje oglase/proizvode/objave/newslettere imate najveći utjecaj kod integriranja offline i online alata. Npr., ukoliko imate trgovinu moguće je kroz razne alate doći do informacija vaših klijenata. Odabrali ste newsletter kao model digitalnog oglašavanja, kojim će te se povratno javiti vašim sadašnjim ili potencijalnim klijentima jer ste u trgovini prikupili njihove podatke. Kroz razno razne popuste/kupone možete pratiti koliki postotak klijenata je došao sa tim kuponom i obavio kupnju u trgovini. Ovo je samo jedan najjednostavniji primjer integracije online i offline alata, a ima ih još puno. Osim takvog načina integriranja online i offline alata, online oglašavanje neoviso o kojem modelu se radi, pomaže pri gradnji i stvaranju lojalnih klijenata. Potencijal je veliki, a ukoliko dobro poznajete potrebe/navike i ostale činjenice o svojim klijentima možete ga uistinu dobro iskoristiti što će uvelike utjecati na poslovanje.

Slična pitanja

2 odgovora 190 pogleda
Mario Daka pitano 15.02.2014. u kategoriji Web Programiranje od korisnika Mario Daka Superaktivan (7,333 bodova)
5 odgovora 901 pogleda
1 odgovor 164 pogleda
2 odgovora 215 pogleda
bilja pitano 23.03.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika bilja Superaktivan (1,378 bodova)
2 odgovora 237 pogleda
1 odgovor 184 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,659 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...