Redakcija u rubrici Hrana i piće od

Kakva je to Udruga VViVO (Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Fatima Kapić od

Udruga VVIVO odnosno udruga vinogradara vinara i voćara Ozalj je udruga čiji vinari voćari i vinogradari zajedno uzgajaju vinovu lozu na istoj parceli površine 80 hektara. Parcela je smještena blizu gradića Ozalj 

Od davnina je poznato da se na tom mjestu proizvode kvalitetna vina

U uzgoju učestvuje njih 10,a trude se da proizvedu kvalitetnu vinovu lozu i vino koje osvaja svjetsko tržište.

Oni će učestvovati na događaju Wine And Walk gdje će posjetitelji imati priliku da kušaju njihova vivodinska vina. Događaj je zakazan za 11. i 18.svibanj a karte tj. ulaznice su već rasprodate. Ovu drugu vode žene a vođa ove udruge je Andree Lešćanec.

Oni proizvode vina :chardonnay, sivi pinot, muškat žuti, frankovka, zweigelt i pinot crni, vivodinsku Graševinu, lovrijenac, kerner, pet nat i rose vino

Uskoro se očekuje da će proizvoditi i pjenušce

Borna Matić od
A tko su one?! Imena, hoću imena! ;) :D
+5 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

Udruga VViVO (Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj), okuplja vinogradare i vinare iz ozaljske regije, s posebnim fokusom na područje Vivodine, koje ima dugu tradiciju vinarstva, o čemu svjedoče i povijesni zapisi, poput stihova Stjepana Sabljarića u crkvi Sv. Lovre iz 1753. godine.

Unatoč tome što je jedno vrijeme zaostajala za drugim vinskim regijama Hrvatske, Vivodina se u posljednjih nekoliko godina ponovno etablirala kao značajan vinski centar. Zahvaljujući Udruzi VViVO, vinari iz ove regije udružili su se kako bi poboljšali kvalitetu vina i uspješno odgovorili na suvremene zahtjeve tržišta. Udruga je također značajan promotor turizma u Vivodini.

Vina Frlan
Vina Frlan

Na oko 80 hektara vinograda, desetak vinara udruženih u Udrugu VViVO odlučni su u tome da Vivodinu dovedu iz anonimnosti u sam vrh hrvatskog vinarstva. Uspjeh im donosi Andrea Lešćanec, koja vodi Udrugu i ima jasnu viziju za budućnost regije. Ona također vodi vinariju Lešćanec, jedinu u Vivodini koju isključivo vode žene.

U Vivodini su uvođenjem novih inicijativa poput „Wine&Art“ i „Wine&Walk“ te drugih događaja uspjeli privući posjetitelje i dodatno promovirati regiju. 

Atmosfera na Vinskoj Shpitzi
Atmosfera na Vinskoj Shpitzi

Primjer toga je i Vinska Shpitza u Zagrebu, gdje su vinari iz Vivodine predstavili svoja vina zagrebačkoj publici u diWine baru.

Foto: Irena Lučić, diWine Croatia

Slična pitanja

1 odgovor 81 👀
2 odgovora 353 👀
1 odgovor 1.1k 👀
1 odgovor 560 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...