114 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris (7.1k bodova)

Što je to točno "Amarova žlica" koju organizira udruga za Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Znatko

Što je Amorova žlica?

Priča o Amorovoj žlici započinje 2022.godine

Predivna priča o Amorovoj žlici započela je 2020. godine kada je predsjednik Udruge UNUO Vedran Habel došao na ideju o ovom projektu s kojim je na lica mnogih koji žive s invaliditetom vraćen osmijeh. Natjecanje je u prvoj godini održavanja okupilo više od 200 sudionika na razini cijele Hrvatske koji do tada nikada nisu dobili šansu da se iskažu. Do sada je tako održano u: 

  • Sisku, 
  • Vinkovcima, 
  • Novom Marofu, 
  • Puli, 
  • Šibeniku, 
  • Splitu, 
  • Livnu i 
  • Zagrebu. 

U sklopu rada Udruge održano je i više od 1000 radionica na kojima je sudjelovalo 200 sudionika, a nakon 6 do 9 mjeseci individualnih treninga više od 90% njih danas je zaposleno.

Udruga UNUO

Vedran Habel, predsjednik Udruge UNUO, ponosno je izjavio:

“Projektom Amorova žlica borimo se protiv predrasuda, radimo na smanjenju stope nezaposlenosti i trudimo se izgraditi društvo prožeto jednakošću i inkluzivnošću za sve. Uz to, imamo velike planove s kojima bismo osobama s invaliditetom osigurali prilike kakve zaslužuju. No to ne možemo sami pa nam je potrebna pomoć da zajedno mijenjamo živote nabolje. Uspijemo li promijeniti barem jedan vrijedilo je svakog vašeg centa i kapi našeg znoja. I znajte da nećemo stati na tome.”

Kampanja prikupljanja sredstava za prvo Europsko natjecanje osoba s invaliditetom

Udruga UNUO ovaj plemeniti cilj želi dići na internacionalnu razinu, te tako iduće godine održati prvo Europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom u čak 27 zemalja. Planirani početak velike europske turneje je u veljači 2023., pa je organizatorima prijeko potreban iznos od 130 000 eura. Kako bi svi ljudi dobre volje mogli doprinijeti ostvarenju ove humanitarne priče pokrenuta je kampanja prikupljanja sredstava koja traje sve do 6. studenoga 2022. Cilj je u tom vremenu prikupiti sredstva potrebna za kamion, rekonstrukciju, putne troškove, sudionike i naposljetku, finale u Hrvatskoj.

Najtopliju podršku projektu daju i Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, kao i Christine Ha, prva slijepa natjecateljica MasterChefa i pobjednica treće sezone američkog MasterChefa, u kojoj je član žirija bio i Gordon Ramsay. Među prijateljima projekta su i mnoge druge osobe iz javnog života.

Iz Udruge UNUO pozivaju sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da naprave lijepu gestu, doprinesu kampanji prikupljanja sredstava, te budu vjetar u jedra osobama s invaliditetom kako bi i oni napokon živjeli u društvo jednakosti i životom kakav zaslužuju.

Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...