Monika Kiris u rubrici Društvo od

Može li se i dalje napraviti donacija za prvo europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom - Amarova žlica?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

I dalje traje prikupljanje sredstava za PRVO EUROPSKO gastro natjecanje za osobe s invaliditetom

Ovaj hvalevrijedan projekt, uz inovativnu metodologiju poučavanja kroz ugostiteljstvo, za cilj ima prenijeti znanja najpotrebnijima kako bi postati samostalniji, prihvaćeni u društvu te radno sposobni i spremni za tržište rada

Udruga UNUO, u sklopu projekta Amorova žlica, i dalje prikuplja dobrovoljna sredstva kako bi širili globalnu svijest o sposobnostima osoba s invaliditetom, te organizirali PRVO EUROPSKO gastro natjecanje osoba s invaliditetom u čak 27 zemalja.

Koliki je značaj projekta i rada Udruge dokazuje i priča pobjednice ovogodišnje Amorove žlice, 31-godišnje Marine Jug. Došavši iz malog sela pored Koprivnice u Zagreb, Marina je napustila roditeljski dom kao osoba s 90% tjelesnog invaliditeta, jer je bila u potrazi za poslom. Vjerovala je da je ključ njenog uspjeha u poslovima koje zna raditi, no realnost je bila sasvim drugačija i to do mjere da je željela odustati, dignuti ruke i vratiti se... Ali kamo? Dolazak u udrugu UNUO za Marinu je bio značajan, jer je tu brzo napredovala i danas je voditeljica zaposlenika tvrtke CookLook. Marina, ali i brojni drugi kojima je Udruga projektom Amorova žlica pomogla da se integriraju u društvo i na tržište rada, potvrda su da se može ostvariti društvo jednakosti.

Tome u prilog govori i podatak da je u sklopu rada Udruge održano više od 1000 radionica na kojima je sudjelovalo 200 sudionika, a nakon 6 do 9 mjeseci individualnih treninga više od 90% njih danas je zaposleno.

Kako bi ovo plemenito djelovanje podigli na internacionalnu razinu, Udruga će iduće godine održati PRVO EUROPSKO gastro natjecanje osoba s invaliditetom u 27 zemalja. Kako bi osigurali sredstva potrebna za kamion, rekonstrukciju, putne troškove, sudionike i naposljetku, finale u Hrvatskoj, pokrenuta je i kampanja prikupljanja sredstava na platformi Go Get Funding. Osim putem platforme, donacije se mogu uplatiti i direktno na račun Udruge HR8324840081502026977 (Udruga UNUO, Nadinska 7, 10 010 Zagreb, OIB: 94095930282, Raiffeisen banka).

Samo zajedničkim naporom ova humanitarna akcija može imati potpuni smisao i uspjeh, kako bi osobe s invaliditetom dobile novu priliku za život i potvrdu da pripadaju društvu.

Slična pitanja

1 odgovor 204 👀
1 odgovor 218 👀
1 odgovor 170 👀
2 odgovora 666 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...