Redakcija u rubrici Politika od

Želi li Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora ulagati u Hrvatsku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Monika Kiris od

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (AHK), koja okuplja više od 350 članova iz hrvatskih, njemačkih i inozemnih krugova, pokazuje veliki interes za ulaganja u Hrvatsku. Na predstavljanju rezultata Gospodarskog istraživanja za 2024. godinu, direktorica Komore Stefanie Ziska izrazila je zadovoljstvo rastućim optimizmom među članovima. Prema istraživanju, skoro 90 posto članova AHK-a izjavilo je da bi ponovno uložilo svoj novac u Hrvatsku, što ukazuje na pozitivnu percepciju hrvatskog poslovnog okruženja.

Također, istraživanje je pokazalo da 29 posto poduzetnika smatra da je stanje u hrvatskom gospodarstvu dobro, što je četiri puta više nego prije pet godina. Pored toga, 90 posto poduzetnika izjavilo je da bi ponovno investiralo u Hrvatsku, dok je prije četiri godine gotovo polovica poduzetnika izjavila da ne bi uložila svoj novac u zemlju, što ukazuje na značajno poboljšanje percepcije poslovnog okruženja i povjerenje njemačkih investitora u Hrvatsku.

Sve ovo pokazuje da Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora ima pozitivan stav prema ulaganju u Hrvatsku i vidi potencijal za rast i razvoj u budućnosti. 

Foto: Znatkova redakcija

Slična pitanja

1 odgovor 522 👀
1 odgovor 335 👀
2 odgovora 595 👀
1 odgovor 144 👀
1 odgovor 143 👀
Mila Validžić 28.12.2023. pitanje u rubrici Politika od Mila Validžić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...