769 pregleda
Kuzma Topić u rubrici Kupovina od Kuzma Topić
promjena rubrike od Znatkica
Gdje se vise isplati ici kupiti zlato, kod nas ili u inozemstvo? Kakve su cijene zlata u susjednoj Bosni?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
odabran od Kuzma Topić
 
Najbolji odgovor

Koliko znam, najviše se zlato isplati kupovati u Sloveniji zbog njihovog shvaćanja pojma "investicijsko zlato" i našeg neshvaćanja. No, nisam siguran koliko je ta informacija stara odnosno da li su u međuvremeno u RZ zakone uveli pojam "investicijsko zlato".

Nadalje, kažu mi da je zbog nekog drugačijeg obračuna poreza jednostavnije kupiti zlato u Sloveniji i čak ga tamo skladištiti. e sad, kako ga skladištiti, to bi ja mogao nekoga pitati, no za kupovinu svakako preporučam da to napravite u Sloveniji, a ne u susjednoj Bosni. U svakom slučaju - Slovenija je puno bliža ako ste iz Zagreba, nego Bosna. Ako ste iz Splita, vjerujem da je situacija obrnuta. :) No, iskusva sa zlatom iz Bosne - nemam.

Mia Marijanović od Mia Marijanović
danas se zlato isplati kupovati i online putem raznih servisa, a među popularnijima je i Revolut mobilna aplikacija za plaćanje i transfer novca.
0 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
U zadnje vrijeme primječujem sve više zlatnog nakita od 14.ct, što se prije 15.g. smatralo, pomalo ,,smješnim,,
nazivali smo ga ,,Njemačko, zlato, jer se kod nas prakticiralo i znalo, da zlatni nakit,nije  ,,zlatni,, ako nije 18.ct a samo su dukati i investicijsko zlato 24.ct. Sad se (vjerovatno iz više razloga, i kod nas pojvilo sve više zlata od 14.ct - jeftinija nabva, jer je udio zlata u proizvodu manji, a s time i posebni porez na ..luksus,, manji +manja posebna trošarina kod uvoza i vjerovatno, slaba upučenost kupac, u razlikuizmeđu 14 ili 18.ct. Za ne upućene,14.ct, zlatu ako bi oduzeli, ili smanjili još 2.ct, - u prijevodu bi znčilo, da u zlatnom predmetu koji ste kupili (imaginarnih-12.ct.)  kupili ste u 10.gr. težine, predmeta = 5.gr. čistog zlat i 5.gr.  mješavinu raznih metala..čija vrijednost u kiloramu ne prelazi vrijednost od 5.Eura, nerčunajuči udio srebra u tih 5 grama, a i srebru je jako niska cijena (ozkupna cijena u kn = 2.000kn- za 1.kg.) tako, da ako več kupujete zlato, kupujte ono od 18.ct.jer jednog dana, ako isto budete prodavali, ili mjenjali, date svoj zlatni predmet + nadoplata za prdmet koji odaberete, prodavatelj će vam skinuti vrijednost vašeg zlata,na minimu, iz navedenih razloga.
Što se tiće kupnje zlata, a i Srebra u bosni, isto treba izbjegavati, jer je na tržištu, jako puno krivotvorina iz Turske i Bugarske - više-slojno, pozlačeno, ili u nekim slučajevima,ako se radi o večim predmetima, tzv,,zapkirano ,, duga tema - u  kratko, izbjegavati, bez obzira koliko žigova na ebi ima.
Što se tiče pitanja oko kupovine investicijskog zlata u Sloveniji, i njegovog deponiranje - odgovorbna pitanje, gdje isto deponirati u Sloveniji, a da je na sigurnom - u Banci - naime - ulaskom u EU..svaki HR.-Građanin ima pravo i mogučnost otvaranja računa u zemlji koja je članica EU-e, inajmite Sef u Banci, i deponirate svoje kupljno zlato u Sloveniji, stime ste izbjegli plačanje dodatnih nameta, ali, imate trošak, sefa u banci, ali, s obzirom da zlatu cijena stalmo raste - ima prostora i za zaradu i sigurnos uz deponiranje.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Ivan Gačić 02.09.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Ivan Gačić
1 odgovor
Kuzma Topić 15.04.2016. pitanje u rubrici Promet i vozila od Kuzma Topić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...