Robert Mali u rubrici Web Poslovanje od
Zbog nedavnog smanjenja cijena Ubera za 25% (koliko iznosi i PDV), da li su vozači koji su vozači Ubera odustali od rada za Uber, smanjili se i da li je Uber odlučio povuči operacije iz Hrvatske? Naime, neki vozači Ubera su se žalili da zarađuju premalo novaca i da im se rad za Uber jednostavno - ne isplati jer Uber uzima preveliku proviziju za domaće tržište. Što je tu istina a što laž?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Hrvoje Novak od

Razna su pričanja oko Ubera jer je to nova usluga kod nas, ali zato ima i dosta izmišljotina i laži. Evo što je sve istina... Uber u Hrvatskoj ima hrvatsku tvrtku (doo) koja plaća hrvatske poreze, a usluga koju su pokrenuli je UberX koja nije doslovno taxi usluga već podrazumijeva - najam vozila uz korištenje profesionalnih vozača. Za razliku od kontroverznog UberPopa, koji omogućava ‘bilo kome’ da vozi za Uber, UberX je reguliranija usluga, a UberPop ne postoji u Hrvatskoj. U sklopu usluge UberX, tvrtka Uber provjerava svu potrebnu dokumentaciju vozača, jesu li osuđivani te odgovara li njihovo vozilo standardu kojeg nalaže Uber (npr. da auti nisu stariji od određenog godišta, itd).

Također, otkako je Uber u Zagrebu snizio cijene za 25% (dakle za četvrtinu !!!) došlo je do snažnog udara na priče dosadašnjih pružatelja taxi usluga (slične usluge, ali pravno gledano drugačije usluge!!!) da cijena prijevoza unutar grada ne može biti jeftinija. Zbog toga su u uprvi mah i mnogi vozači Ubera odustali od rada za Ubor, ali sve dok...

Kako je Uberom primjerice vožnja od Glavnog kolodvora do Jaruna njihovom vozilima od početka 2016. godine košta 30 kuna u odnosu na dosadašnjih 40 kuna, a i do duplo jeftinije od npr. Radio Taksija, mnogi su mislili da je to nemoguće da će Uber biti tako jeftin. Ali on je i dalje jeftin, a nakon nekog vremena, kada su se i putnici i vozači uvjerili da je ovaj poslovni model održiv u Zagrebu (pa i u Hrvatskoj!) - vozača je sve više, pa tako i putnika. Njihov poslovni model je dakle - održiv.

Nažalost, stariji građani Zagreba koji nisu vični mobilnim tehnologijama i upotrebi pametnih telefona ne znaju kako pozvati Uber i nažalost će (npr. penzioneri koji ovako i onako imaju manja primanja) plaćati "porez na neznanje" tj. skuplju tarifu kod drugih pružatelja taxi usluga.

Tako da - Uber se isplati vozačima, sve ih je više, putnika je sve više, cijena je najniža u Zagrebu (jeftiniji je od Radio Taksija, Eko taksija i Cammeo taksija) i - NE, Uber za sada ne odlazi iz Zagreba. Zato koristite Uber (kliknite ovdje za registraciju ako još niste korisnik Ubera) i uživajte u najjeftinijoj vožnji za prijevoz putnika u Zagrebu!

Slična pitanja

1 odgovor 2.9k 👀
1 odgovor 904 👀
1 odgovor 47.7k 👀
1 odgovor 1.5k 👀
Goran Dren 25.03.2016. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren
1 odgovor 824 👀
1 odgovor 356 👀
1 odgovor 8.3k 👀
1 odgovor 1.0k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...