581 pregleda
Ivana Basar u rubrici Programiranje od Ivana Basar
Koji programski jezik se najviše upotrebljava i najviše preporučujete za naučiti? Sa znanjem kojeg jezika bih najlakše mogla dobiti posao?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Ivan Božić od Ivan Božić

Najviše se isplati učiti programski jezik koji je vama zanimljiv, ovisno o osobnim interesima i ciljevima, jer ćete naposlijetku u njemu onda i najviše voljeti i željeti raditi. Međutim, ako trebate preporuke kada je u pitanju tržišna potražnja i popularnost, ovdje se najviše koriste JavaScript, C#, pa čak i Phyton, a mi u Ars Futuri najviše koristimo React, Node, TypeScript, Android, iOS, Kotlin, Swift i React Native.

Nikola Jakić
CEO @ Ars Futura

+9 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek

Preporučila bih C programski jezik koji je preteča modernih programski jezika, ali čini bazu svih ostalih programskih jezika te puno olakšava učenje ostalih. Osim toga, puno je aplikacija napravljeno u tom programskom jeziku, a ima i poboljšanu verziju C++.

Moderniji i noviji programski jezik jest Python. Lakše je naučljiv te ima jednostavnije kodove, a svaki problem može se napisati vrlo elegantno. 

Najkompliciraniji od navedena tri programska jezika jest Java, koji je ujedno i najrasprostranjeniji. Puno je aplikacija i programa u baš tom programskom jeziku. 

Slična pitanja

2 odgovora
Adriana Murtić 30.09.2020. pitanje u rubrici Web Dizajn od Adriana Murtić
1 odgovor
Marinko Zadro 14.04.2015. pitanje u rubrici Programiranje od Marinko Zadro
1 odgovor
Ivana Basar 02.09.2020. pitanje u rubrici Programiranje od Ivana Basar

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...