165 pregleda
Ivana B. u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko

U drogerijama kao što su Muller i DM na većini parfema piše "eau de Perfume" odnosno "parfemska voda" ili "eau de Toilette" tj. "toaletna voda". Čula sam da to uopće nisu pravi parfemi. Kako razlikovati te proizvode i ima li znatne razlike u kvaliteti i cijeni

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.2k bodova)

Razlikujemo parfem, parfemsku vodu i toaletnu vodu

1. parfem 

Kada govorimo o parfemu, ne govorimo o čistoj esenciji parfema, već o mirisima koji su razrijeđeni alkoholom i/ili vodom. Parfem je najskuplja verzija mirisa zbog toga što u sebi sadrži najveću koncentraciju esencije parfema, gledajući tri moguće opcije mirisa koje razlikujemo. Parfem ima uljnu konzistenciju, a pakira se u bočice bez spreja, odnosno s drškom koja je potopljena u tu uljnu konzistenciju i pomoću koje nanosimo miris na tijelo. Miris većine parfema može trajati i do 8 sati, a nekih čak i dulje. 

2. parfemska voda 

Parfemska voda na artiklima se označava kao EdP, što je skraćeno od Eau de Parfum. Trajanje ovakvih mirisa je do 6 sati, a koncentracija esencije parfema ovdje može biti čak i upola manja nego kod prethodno opisanog parfema. 

3. toaletna voda 

Toaletnu vodu prepoznajemo kao EdT ili Eau de Toilette. Ovaj miris traje najkraće (do 4 sata maksimalno) s obzirom na to da ima najmanju koncentraciju esencije parfema. 

Ovisno o koncentraciji esencije parfema, varira i sama kvaliteta proizvoda koja se odražava na trajanje mirisa i cijenu. Budući da parfemi imaju najviše esencije parfema, miris će se najdulje zadržati na koži, stoga za takav proizvod treba izdvojiti i najviše novaca. 

Slična pitanja

6 odgovora 644 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...