6.4k pregleda
Lovro Gorup u rubrici Kozmetika i estetika od Lovro Gorup
uređen od Lovro Gorup

Neki jeftiniji parfemi mirišu identično kao i parfemi za stotinu kuna više. Koji su to parfemi i zašto su toliko jeftiniji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+5 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Osobno sam jako voljela koristiti Emini parfeme (muške i ženske verzije parfema). To su isti mirisi kao i originali koje sam takodjer imala od omiljenih parfema i koji su mi jednako dugo trajali na tijelu kao i emini parfemi. Inače su i testeri kao takvi vrlo jači i dugotrajnili od original parfema jer su i samim time kao testeri korišteni uz tu pretpostavku da se duže mogu koristiti što nije u interesu za parfeme koji se konstantno kupuju i troše u tu istu svrhu.

Oni imaju veliki izbor najpoznatijih parfema i nemoguće je ne prepoznati miris ili prepoznati da nije original.

Mnogi ljudi ne znaju da je ambalaža parfema 70% cijene i zato su parfemi toliko skupi i iz toga razloga emini parfemi sadrže anonimnu ambalažu. Ukoliko se želite baviti njihovim parfemina, odnosno kupovati ih samo za sebe imat cete dodatan popust za svaki parfem od 50ml- 50kn što je veoma povoljno za takvu kvalitetu. Osobno ih preporučam, ne možda kao vrstu posla ali da za nabavu sebi dobrih parfema koji će vas vrlo malo koštati za razliku od istih mirisa parfema u trgovinama.
+4 glasa
Iva Murat od Iva Murat

Postoje neke internetske stranice koje nude originalne parfeme u neoriginalnoj ambalaži ili u ambalaži koja je oštećena u pakiranju pa se ti parfemi prodaju po nižim cijenama. Također, kao što je navedeno u prethodnom odgovoru, parfemske vode se prodaju po znatno nižim cijenama od pravih parfema. Miris može biti vrlo sličan, ali traje kraće nego kod pravih parfema. Postoje i kopije originalnih parfema. Jedna vrsta kopije su inspired by parfemi, kada se kupcu daje do znanja da je parfem inspiriran nekim originalnim parfemom i taj se parfem prodaje pod svojim imenom. Druga vrsta kopije je upakirana u identičnu ambalažu originalnog parfema i prodaje se pod imanom originala za sličnu cijenu. Budući da miris zapravo nije originalan, ovdje se radi o prevari kupca.

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor

Jeftiniji parfemi koji su zamjena za skuplje i poznatije, a za koje sam ja čula, jesu sljedeći:

  • La Rive Euphoria (Calvin Klein Euphoria)
  • La Rive Silky Pink (Chloe)
  • La Rive Sweet Rose (Hypnotic Poison)
  • La Rive Miss Dream (Carolina Herrera Good Girl)
  • La Rive Wavw of Love (D&G Light Blue)
  • Suddenly Madame Glamour (Chanel Coco Mademoiselle)
  • La Rive Hello Beauty (Ange ou Demon Givenchy)
  • La Rive Moon (Boss Nuit)
  • Chalou (Dior J'adore)

 

+3 glasa
Maja Simenic od Maja Simenic

Glavna razlika između "originala" i zamjenskih parfema je što zamjenski nisu "eau de parfume". Osim toga, skuplji parfemi uglavnom u sebi imaju više mirisnih nota, više od 3 ili 4. Skuplji parfemi su uglavnom dugotrajniji i kroz neko vrijeme mirisne note koje sadrži u sebi se izmjenjuju. Također, plaćate i "ime" parfema. Economic zamjenski parfemi jedni su od zamjenskih parfema koji su deklarirani kao "eau de parfume", a njihova se cijena kreće već od 30 kn. 

Slična pitanja

3 odgovora
4 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...