Lovro Gorup u rubrici Vjera i religija od Lovro Gorup
promjena rubrike od Znatko
Zašto većina svećenika vozi "velike" i skupe aute, a jedan od temelja kršćanstva bi trebala biti skromnost. Zašto oni nisu primjer skromnosti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+4 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić

Iskreno, na ovo pitanje se ne može dati konkretan odgovor. Ja se apsolutno slazem da je jedan od temelja ako ne i jedan od najglavnijih temelja kršćanstva---> SKROMNOST.

Svjedoci smo svijeta u kojem trenutno živimo; Svijet pun gladi, ratova, te evo, nove bolesti Covid-19.  Da crkva da 5% svog bogatstva, ma moze i 1%, znacajno bi pridonijela miru u svijetu, to je moje iskreno misljenje. Ja nisam nikakav ''nevjernik'' ili ateist, naprotiv, velik sam vjernik, vjerujem u Boga, ali crkva ima previse mana u zadnje vrijeme, a svećenici sa novim  autima su jedan od njih. Naravno, ovdje ne pričamo o svim svećenicima, jer isto ima dosta onih koji žive skromno te uz to pozivaju druge kolege svećenike na skromnost, a to je izostavljano iz bilo kojih medijskih natpisa ili rasprava. Tu je također dobar primjer i pedofilije, koje ima, te se nastoji generaliziirati da crkva ne radi nista po tom pitanju te da vecina svecenika to radi, sto je absolute nonsense... Sve su to mediji krivi sto napuhavaju stvari.

Jos jednom, slazem se da svaki svećenik treba zivjeti i praktiricirati skromnost, no nemojmo generalizirati da su svi takvi.

+4 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
uređen od Sandra Vukov
Zato što nisu nimalo skromni, lopine koji u životu apsolutno ništa ne rade osim što se otimaju za tuđi novac. Vidjela sam i ja časnu sestru 2008. godine u crvenom luksuznom Porscheu izašla je dvorista- parkinga u Varšavskoj ulici odnosno iz crkve sv. Vinka Paulskoga u Frankopanskoj ulici i imala je službeno odijelo. Skoro sam pala u nesvijest onako mlada još nesvjesna svih stvari koje se dešavaju. Nikada to neću zaboraviti. Bog to sve vidi.
0 glasa
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Svećenici voze skupa auta ako im vjernici kupe takav automobil. Barem je to bio slučaj u crkvi u mom naselju gdje se par vjernika skupilo i prikupilo novac kako bi iznenadili svećenika i kupili mu novi automobil.

Još jedan od mogućih razloga je što je skupi auto dobar i udoban i troši malo goriva, a svečenik ide na brojna vjerska okupljanja i ekumenske sastanke te putuje daleko i dugo te treba imati udobnost dok putuje. Posebice ako s njim ide još članova crkve.

Veći je grešnik onaj tko gleda kakav će automobil voziti svećenik, nego svećenik koji vozi skupi automobil.

Slična pitanja

1 odgovor 248 👀
3 odgovora 2.3k 👀
2 odgovora 326 👀
1 odgovor 470 👀
Lovro Gorup 28.10.2020. pitanje u rubrici Vjera i religija od Lovro Gorup
1 odgovor 361 👀
Marinko Zadro 26.09.2020. pitanje u rubrici Vjera i religija od Marinko Zadro
1 odgovor 3.9k 👀
Lovro Gorup 22.09.2020. pitanje u rubrici Vjera i religija od Lovro Gorup
1 odgovor 638 👀
Adriana Murtić 14.09.2020. pitanje u rubrici Vjera i religija od Adriana Murtić
3 odgovora 3.6k 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...