Ivana Basar u rubrici Muzika i ples od
uređen od Znatko

Po vašem mišljenju, koji su najbolji hrvatski (odnosno ex-yu) rock (rock) bendovi svih vremena

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+12 glasa
Domagoj Vuković od

Azra (na čelu sa Branimir "Džoni" Štulićem) je po meni najveći ex-yu bend svih vremena. Džoni je bio mnogo hrabriji od ostatka scene, živio je u nekom svom svijetu, pogađao samu srž, imao profinjene, a zeznute tekstove, prilično dobru muziku i sjajne nastupe. Danas je malo onih koji slušaju muziku da bi je shvatili, a Azrine pjesme su pune skrivenih pouka koje bude razmišljanje u čovjeku. Iako svi govore o Džonijevim tekstovima pjesmama, a manje se govori o njegovom vrhunskom sviranju. Svirao je i trzalicom i prstima, pravio je jedinstvene prelaze na basu, a to je davalo onaj prepoznatljiv zvuk Azrinim pjesmama.

 

+11 glasa
Michelle Koprivnjak od

Ex-yu rock je glazba koju najčešće i najduže slušam. Ona je oduvjek u mojem životu s obzirom da ju slušaju i moji roditelji pa sam je slušala od djetinjstva. 

Imam nekoliko omiljenih bendova, po meni najboljih, a neki od njih su:

  • Crvena jabuka - ovaj bend traje već 35 godina i mislim da je to dovoljno za shvatiti da je to kvalitetan i slušan bend. Osim što je moj omiljeni, mislim da je najbolji jer su njihove pjesme bezvremenske, kvalitetne, za sve generacije..
  • Bjelo dugme - Ovaj band djelovao je 15 godina, nekome malo, nekome puno, ali za 15 godina izdali su 15 nevjerovatnih albuma. O tome koliko ih ljudi vole i slušaju to, dokazuje okupljanje Bjelog digmeta 2005. u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu na kojima se okupilo više od 200000 gledatelja! 
  • Plavi Orkestar - osim što su jedan od najpoznatijih bendoma na bodručju Balkana, više puta nagrađivani, izdali su 8 albuma i imači čak 1500 koncerata po cijelom svijetu! Kako piše u jednoj enciklopediji, Plavi orkestar je kultni fenomem osamdesetih i devedesetih.
  • Prljavo kazalište - ovaj zagrebački bend jedan je od najpopularnijih ex-yu bendova. Izrazivo kvalitetetan, dobitnici su i nagrade Porin. 
+10 glasa
Antoneta Hrgović od

1. Aerodrom

 Ovaj bend bio je jako slušan u 80-im godinama prošlog stoljeća, a popularan je među mladima i danas. Neke od njihovih hit pjesama su , "Stavi pravu stvar" i "Fratello", ali i ova pjesma:

2. Animatori

 Također kvalitetan bend Ex-Yu vremena, zagrebački Animatori:

3. Atomsko sklonište

Bend koji je nastao krajem 70-ih godina prošlog stoljeća, a čije se pjesme pjevaju i danas.

4. Divlje Jagode

Iako su bosanskohercegovački sastav, bend su osnovali u Zagrebu za vrijeme postojanja Jugoslavije te bih ih svakako stavila na ovu listu.

5. Film

Bend osnovan 1979. godine u Zagrebu, poznat pod nazivom "Jura Stublić i Film". Iako je jako poznata ( opravdano), kao poveznicu neću staviti pjesmu "Srce na cesti", već sljedeću:

+6 glasa
Ružica Perić od

Naši prostori zaista se mogu pohvaliti velikim brojem dobrih rock bendova, ali evo pokušat ću izdvojiti nekoliko njih za koje su zasigurno svi čuli:

1) Azra

2) Idoli

3) Bajaga i instruktori

4) Riblja čorba

5) Bijelo dugme

6) Haustor

7) Prljavo kazalište

8) Atomsko sklonište

9) Film

10) Zabranjeno pušenje

11) Teška industrija

12) Aerodrom

13) Divlje jagode

14) Time 

15) Električni orgazam

16) Ekatarina Velika (ili EKV)

Slična pitanja

2 odgovora 3.2k 👀
2 odgovora 931 👀
4 odgovora 894 👀
2 odgovora 789 👀
1 odgovor 496 👀
4 odgovora 1.6k 👀
3 odgovora 1.4k 👀
1 odgovor 227 👀
Monika Kiris 06.10.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris
1 odgovor 164 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...