137 pregleda
Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (11.2k bodova)

Kakva je švedska grupa SUMA ?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (147k bodova)
prikazano od Znatko

SUMA (Švedska)

Klub Močvara

Švedski sludge heroji donose masne rifove od kojih se tresu zidovi klubova. Suma svakih nekoliko godina nastupa i u Hrvatskoj (Močvara), a svi oni koji su upoznati s radom ovog benda znaju kako rade koncerte za pamćenje.

Suma su osnovani 2001. godine, a od prvih dana svojeg djelovanja etablirali su se kao jedan od zanimljivijih skandinavskih sludge-psihodeličnih bendova. Čvrsto nošeni DIY principom rada, Suma su svoju reputaciju izgradili na mnogobrojnim koncertnim nastupima te se pretvorili u pravu live atrakciju za sve ljude željne tvrdog noise-rock stila u kojem koketiraju s doom i drugim metal stilovima.

Što se diskografije tiče, Suma objavi novi album svakih 5-6 godina, a posljednji, "The Order Of Things" je objavljen 2016. godine i donio je mali odmak prema post-metalu, ali i dalje je to prepoznatljiva Suma svirka. Nakon tog albuma, Šveđani su se diskografski pojavljivali s nekoliko EP-a te pojavljivanja na mnogim kompilacijama, a objavili su i live album "Live In Tampere, Finland" koji na pravi način pokazuje sve što Suma jeste jer na njemu nije bilo nikakve naknadne produkcijske intervencije već je uhvaćen 'živi' zvuk s koncerta. Inače, Sumina izdanja uglavnom producira Billy Anderson koji je radio s bendovima poput Neurosis, Swans, Melvins, High On Fire, OM, Sick Of It All..

Ono što je važno naglasiti kod ovog benda je činjenica kako se Suma i Zagreb javno vole već odavno. Još sredinom 'nultih' su prvi put svirali u Zagrebu, a posljednji put su nastupili 2016. godine upravo u Močvari. Osim koncertnih nastupa, Sumu s Hrvatskom veže i zajednička turneja s legendarnom grupom Chang Ffos odrađena još 2007. godine.

Suma je u karijeri nastupila na najvećim žanrovskim festivalima, a imali su čast i priliku svirati s bendovima poput Electric Wizard, Entombed, Sunn 0))), Disfear, Asva, Unsane kao i mnogim drugima.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 06.09.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (11.2k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 17.09.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (11.2k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...