Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris

Kakva je švedska grupa SUMA ?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

SUMA (Švedska)

Klub Močvara

Švedski sludge heroji donose masne rifove od kojih se tresu zidovi klubova. Suma svakih nekoliko godina nastupa i u Hrvatskoj (Močvara), a svi oni koji su upoznati s radom ovog benda znaju kako rade koncerte za pamćenje.

Suma su osnovani 2001. godine, a od prvih dana svojeg djelovanja etablirali su se kao jedan od zanimljivijih skandinavskih sludge-psihodeličnih bendova. Čvrsto nošeni DIY principom rada, Suma su svoju reputaciju izgradili na mnogobrojnim koncertnim nastupima te se pretvorili u pravu live atrakciju za sve ljude željne tvrdog noise-rock stila u kojem koketiraju s doom i drugim metal stilovima.

Što se diskografije tiče, Suma objavi novi album svakih 5-6 godina, a posljednji, "The Order Of Things" je objavljen 2016. godine i donio je mali odmak prema post-metalu, ali i dalje je to prepoznatljiva Suma svirka. Nakon tog albuma, Šveđani su se diskografski pojavljivali s nekoliko EP-a te pojavljivanja na mnogim kompilacijama, a objavili su i live album "Live In Tampere, Finland" koji na pravi način pokazuje sve što Suma jeste jer na njemu nije bilo nikakve naknadne produkcijske intervencije već je uhvaćen 'živi' zvuk s koncerta. Inače, Sumina izdanja uglavnom producira Billy Anderson koji je radio s bendovima poput Neurosis, Swans, Melvins, High On Fire, OM, Sick Of It All..

Ono što je važno naglasiti kod ovog benda je činjenica kako se Suma i Zagreb javno vole već odavno. Još sredinom 'nultih' su prvi put svirali u Zagrebu, a posljednji put su nastupili 2016. godine upravo u Močvari. Osim koncertnih nastupa, Sumu s Hrvatskom veže i zajednička turneja s legendarnom grupom Chang Ffos odrađena još 2007. godine.

Suma je u karijeri nastupila na najvećim žanrovskim festivalima, a imali su čast i priliku svirati s bendovima poput Electric Wizard, Entombed, Sunn 0))), Disfear, Asva, Unsane kao i mnogim drugima.

Slična pitanja

1 odgovor 286 👀
1 odgovor 430 👀
1 odgovor 204 👀
1 odgovor 489 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...