Ivana Basar u rubrici Kozmetika i estetika od
promjena rubrike od Znatko
Kako poslije brijanja ili depilacije spriječiti crvenilo i svrbež kože te upalu korijena dlake?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Antoneta Hrgović od

Prvenstveno je važno da imate britvicu koja vam odgovara. Neogovarajuće britvice su najčešći razlog iritacije nakon bijanja, stoga je bitno da isprobate više vrsta kako biste pronašli "onu pravu".

Također, prije brijanja napravite piling i isperite toplom (ne vrućom) vodom kako bi koža (a samim time i korijen dlake) omešala.

Nakon što je koža omekšala, nanesite sloj gela/mlijeka za tuširanje ili pjene za brijanje (osobno smatram da najbolja pjena za brijanje za muškarce). Dakle, nikako nemojte žuriti sa brijanjem i brijati suhu kožu jer oboje može dovesti do ozljeda i iriracija.

Za njegu nakon brijanja koristite kremu koja, po mogućnosti, nema boje i mirisa ( preporučam Biobazu) kako biste umanjili šansu pojave osipa i crvenila. Također, nakon brijannja izbjegavajte usku odjeću.

+9 glasa
Iva Ivanko od
Iritacija nakon uklanjanja dlačica je skroz normalna stvar koja se može spriječiti ili smanjiti određenim postupcima prije i poslije depilacije.

Bilo da se radi o brijanju, epilatoru ili uklanjanju dlaka pomoću voska ili šećerne paste, nakon samog postupka bitno je očistiti tretirano područje, a nakon toga ga je dobro namazati gelom od aloe vere što kod većine ljudi stvarno smanjuje crvenilo i iritaciju. Također se može prije toga i isprati područje hladnom vodom, a mogu se stavljati i hladni oblozi. Ne preporuča se mazanje kremama za tijelo odmah nakon uklanjanja dlačica.

Što se brijanja tiče bitno je koristiti nove britvice, jer stare otupe, imaju ostataka mrtvih stanica kože, a mogu se nakupiti i bakterije i gljivice. Brijanje se preporuča nakon tuširanja kad je koža čista i omekšana od tople vode.

Kod uklanjanja dlaka voskom, pastom, epilatorom bitno je da je koža čista i da nije namazana kremom ili mlijekom za tijelo.
+8 glasa
Iva Murat od

Ja poslije brijanja ili depilacije kožu namažem baby uljem ili gelom od aloe vere. I jedno i drugo smiruje i hidratizira kožu. Moja koža je dosta osjetljiva, ali ovi proizvodi zaista pomažu u smanjenju crvenila, iritacije i onih crvenih točkica koje se javljaju po koži. 

Ovo su linkovi na proizvode koje koristim: 

https://www.johnsonsbabycroatia.com/johnsons-ulje-s-aloe-verom

https://popusti.njuskalo.hr/akcija/aloe-vera-gel-za-lice-i-tijelo-eveline-250-ml-727310

Mogu se kupiti u DM-u.

Još neki savjeti za smanjenje iritacije kože su: upotrijebite ohlađene vrećice zelenog ili bijelog čaja jer imaju protuupalno djelovanje, nakon brijanja/depilacije izbjegavajte vruću kupku jer ona može pojačati iritaciju i urastanje dlaka, ako se morate odmah odjenuti, birajte prirodne materijale i širu odjeću.

Slična pitanja

3 odgovora 336 👀
1 odgovor 391 👀
1 odgovor 729 👀
2 odgovora 345 👀
1 odgovor 347 👀
4 odgovora 480 👀
1 odgovor 231 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...