242 pregleda
Ivana Basar u rubrici Djeca i roditeljstvo od Ivana Basar
Trenutne ili bivše trudnice - kako ste se osjećale u trudnoći kada se dijete počelo pomicati u utrobi? Je li osjećaj bio ugodan ili neugodan, je li vas ograničavao u svakodnevnim aktivnostima? Kako je pomicanje djeteta utjecalo na vaš doživljaj trudnoće?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov

Osjećaj je radostan i pun uzbuđenja, dokaz da nosiš nešto živo u sebi, nešto što pripada samo Vama i željno očekujete da taj trenutak dođe i da ga možete vidjeti. To su samo trenuci koji kratko traju i ne događaju se svakoga dana pa ujedno i ne ograničavaju u svakodnevnim aktivnostima. Ako bi se dijete jače micalo, ne osjetite bol jer ste fokusirani na nešto lijepo što očekujete a to je da ćete ga uskoro ugledati. 

Micanje dijeteta nas asocira na sretan trenutak kada ćete se uskoro upoznati jer se ona najviše mići pred sam kraj trudnoće a to kad se počne jako micati, nazivamo trudovima i to može i boliti ali tada je vrijeme za porod.

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
Nedavno je moja prijateljica bila trudna pa smo pričale o osjećaju pomicanja djeteta u trudnoći, a i sama sam imala prilike vidjeti pomicanje bebe. Osjećaj je neobičan, zadivljujuć i moćan, kako za roditelje, tako i za okolinu. Intrauterino pokretanje djeteta ne zamjećuje se uvijek, majke ga po prvi puta osjete tek oko 5. mjeseca trudnoće. Prijateljica je imala veliki prostor ispunjen vodom u trbuhu pa nije tako često osjećala micanje. Kako se dijete okretalo po maternici, tako je i udaralo u različite dijelove trbuha pa je moju prijateljicu dijete nogom udaralo u mjehur zbog čega joj je potreba za malom nuždom bila jako česta. Svaki pokret djeteta, bio bolan ili ne, pobuđuje osjećaj radosti, iščekivanja i želju za uspostavljanjem komunikacije s djetetom.

Slična pitanja

2 odgovora
4 odgovora
Ivana Basar 14.09.2020. pitanje u rubrici Posao od Ivana Basar
2 odgovora
3 odgovora
1 odgovor
Ivana Basar 14.09.2020. pitanje u rubrici Razno od Ivana Basar
1 odgovor
2 odgovora
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...