Goran Dren u rubrici Internet od

Zanima me step-by-step tutorial kako se postavlja video na YouTube? U kojem formatu treba biti video, što YouTube prihvaća i da li imate nekih savjeta oko ovoga? Uvijek bude nekih problema, pa ako imate više iskustva, bilo bi super kada biste podijelili samnom. A i ostalima koji čitaju Znatka.

smiley

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Oskar Novak od
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Dugi niz godina je bilo upravo tako, kako kažete: svakako. Nekad mi upload ne bi niti završio do kraja, nekada bi završio, ali se ne bi prikazalo da je "gotov" proces ... ma svašta. Idemo onda na početak priče. YouTube izričito podržava samo ove formate video/audio datoteka:

  •     .MOV
  •     .MPEG4
  •     .AVI
  •     .WMV
  •     .MPEGPS
  •     .FLV
  •     3GPP
  •     WebM

Ukoliko imate drugi format video/audio zapisa, možete ga lako promijeniti koristeći ove aplikacije koje provjereno (od moje strane) rade posao:

Ove tri aplikacije su jednostavne za korištenje, brze, stabilne i godinama služe za ovaj posao. Što se "step-by-step" vodiča tiče, računam da imate Google account koji vam je potreban da bi se spojili na YouTube servis. Nakon toga možete bez problema uploadati vaš video sadržaj:

1. Usmjerite vaš web preglednik na YouTube

2. Kliknite u gornjem desnom kutu na "Prenesi" ili ako imate sučelje na engleskom jeziku: "Upload"

3. U sljedećem prozoru koji vam se otvori možete kliknuti da bi prenijeli odnosno izabrali datoteku za prijenos ili samo "ugrabite" te drag'n'drop tehnikom "bacite" datoteku u prozor, kao što i piše na toj stranici koja se otvori. Možete izabrati i postavke vidljivosti - najbolje je staviti na "Javno" odnosno "Public" pa ukoliko poslije trebate - postavite video da bude privatnog ili neodređenog sadržaja.

4. U sljedećem prozoru upload će već početi. YouTube zaista voli kada na raspolaganju ima pun kapacitet brzine pa preporučam da ne preuzimate neke veće datoteke sa strane. Dakle, gasite Torrente ;).

5. Dok se video "prebacuje" možete urediti još postavki. Npr. "Dopusti ugrađvanje i obavijesti pretplatnike" mi je uvijek uključeno kao i "Standardna licenca usluge YouTube". Te "napredne opcije" tab koji je s desne strane najbolje pustit predefinirane odnosno "po defaulut". Osnovni tab koji je prvi - uredite. Upišite oznake (one pomažu da korisnici lakše pronađu vaš video zapis). Naslov te odabir videominijatura je samoobjašnjiv.

6. Nakon što se upload završi - YouTube će vas OBAVIJESTITI o završenom procesu. Dakle pričekajte. YouTube nekad "zašteka" iz logičnih razloga - jednostavno su poslužitelji ponekad preopterećeni jer se ipak radi o najpoznatijem svjetskom video/audio servisu na kojem postoje stotine tisuća HD video/audio sadržaja, a promet ove stranice se broji u milijunima korisnika dnevno koji pregledavaju sadržaj.

Web::Edukacija od
Haha, fora je ova napomena gore u tekstu - "gasite torente" kod uploada youtube filmića. :))‌

Slična pitanja

1 odgovor 1.2k 👀
Ivana Mačić 31.05.2016. pitanje u rubrici Web Dizajn od Ivana Mačić
2 odgovora 653 👀
3 odgovora 1.2k 👀
Maja Kos 12.03.2015. pitanje u rubrici Web Dizajn od Maja Kos
1 odgovor 500 👀
Znatkica 04.11.2020. pitanje u rubrici Internet od Znatkica
2 odgovora 715 👀
1 odgovor 296 👀
1 odgovor 346 👀
2 odgovora 1.0k 👀
2 odgovora 842 👀
Ivana Basar 09.09.2020. pitanje u rubrici Internet od Ivana Basar
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...