144 pregleda
Marija Miha u rubrici Razno od Marija Miha (10.3k bodova)
Kako znatko gleda na ubacivanje vanjskih linkova? Ako npr. imam napisan već blog post baš za neko pitanje na Znatku, ili snimljen YouTube video... Smijem li i to linkati u sklopu odgovora? Ne samo staviti link bez teksta, nego kao dio odgovora.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Znatko od Znatko (5.2k bodova)

Kao što je navedeno u pravilniku za odgovaranje linkovi su svakako poželjni kod svakog kompletnog, jasnog i potpunog odgovora koji može završiti sa porukom oblika "više saznaje na ovom linku" (jednina!).

Nisu dozvoljeni nepotpuni odgovori na pitanje BEZ konkretnog odgovora i SAMO sa porukom oblika "više saznajte na ovim linkovima" (ili "ovom linku") ili slično. Odgovaranje SAMO s linkovima ili SAMO jednim linkom kao jedinim sadržajem odgovora na pitanje nikako NIJE DOZVOLJENO na Znatku. Potpuni tekstualni (i slikovni) odgovor mora postojati ovdje na Znatku, a ne negdje drugdje jer sadržaji sa linkova mogu s vremenom nestati, pa takav odgovor na Znatku može jednom posati nepotpun. Ipak, linkove možete slobodno staviti u odgovor u svrhu pomoći Vašem kompletnom i potpunom odgovoru. Kompletan, jasan i točan odgovor smijete završiti sa "više saznajte na ovom linku" (ili "ovim linkovima").

Također, kao pomoć Vašem kompletnom i potpunom odgovoru možete koristiti linkove na YouTube čiji će preview prikaz Znatko automatski ugraditi u Vaš odgovor kao video sadržaj. Dovoljno je samo da u prazan red u odlomku stavite link na YouTube video i - to je sve! :)

Razlog svemu tome je da bi bit odgovora trebala biti u tekstu, dok sami linkovi na Znatku nisu zabranjeni. No, ako ste negdje takav odgovor već napisali (npr. na Vašem blogu), može Vam biti lakše tako da napravite parafraziranje tog teksta s bloga ovdje na Znatku. Voljeli bi da je tekstualni odgovor sličan, a nikako isti. Kopiranje tekstova* koji su već negdje objavljeni (pogotovo na internetu) je izričito zabranjeno! Bitno je da je prenesena bit originalnog teksta kroz parafraziranje. U konačnici ćete i Vi i mi imati koristi da je tako jer parafrazirani odgovor će uvijek stajati da je Vaš, a na internetu neće biti dostupan dupli sadržaj. Saznajte ovdje više o parafraziranju (ako zatreba).

*Napomena: Znatko ima više metoda kojima prepoznaje sadržaje koji su kopirani (dupli) sa drugih web stranica.

Slična pitanja

1 odgovor
Goran Dren 16.08.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren (6.1k bodova)
1 odgovor
Goran Dren 11.02.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren (6.1k bodova)
2 odgovora
Ivan Gačić 11.05.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić (8.6k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
Znatko 10.10.2021. pitanje u rubrici Posao od Znatko (5.2k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.3k korisnika

...