Marija Miljević u rubrici Razno od
Kako znatko gleda na ubacivanje vanjskih linkova? Ako npr. imam napisan već blog post baš za neko pitanje na Znatku, ili snimljen YouTube video... Smijem li i to linkati u sklopu odgovora? Ne samo staviti link bez teksta, nego kao dio odgovora.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Znatko od

Kao što je navedeno u pravilniku za odgovaranje linkovi su svakako poželjni kod svakog kompletnog, jasnog i potpunog odgovora koji može završiti sa porukom oblika "više saznaje na ovom linku" (jednina!).

Nisu dozvoljeni nepotpuni odgovori na pitanje BEZ konkretnog odgovora i SAMO sa porukom oblika "više saznajte na ovim linkovima" (ili "ovom linku") ili slično. Odgovaranje SAMO s linkovima ili SAMO jednim linkom kao jedinim sadržajem odgovora na pitanje nikako NIJE DOZVOLJENO na Znatku. Potpuni tekstualni (i slikovni) odgovor mora postojati ovdje na Znatku, a ne negdje drugdje jer sadržaji sa linkova mogu s vremenom nestati, pa takav odgovor na Znatku može jednom posati nepotpun. Ipak, linkove možete slobodno staviti u odgovor u svrhu pomoći Vašem kompletnom i potpunom odgovoru. Kompletan, jasan i točan odgovor smijete završiti sa "više saznajte na ovom linku" (ili "ovim linkovima").

Također, kao pomoć Vašem kompletnom i potpunom odgovoru možete koristiti linkove na YouTube čiji će preview prikaz Znatko automatski ugraditi u Vaš odgovor kao video sadržaj. Dovoljno je samo da u prazan red u odlomku stavite link na YouTube video i - to je sve! :)

Razlog svemu tome je da bi bit odgovora trebala biti u tekstu, dok sami linkovi na Znatku nisu zabranjeni. No, ako ste negdje takav odgovor već napisali (npr. na Vašem blogu), može Vam biti lakše tako da napravite parafraziranje tog teksta s bloga ovdje na Znatku. Voljeli bi da je tekstualni odgovor sličan, a nikako isti. Kopiranje tekstova* koji su već negdje objavljeni (pogotovo na internetu) je izričito zabranjeno! Bitno je da je prenesena bit originalnog teksta kroz parafraziranje. U konačnici ćete i Vi i mi imati koristi da je tako jer parafrazirani odgovor će uvijek stajati da je Vaš, a na internetu neće biti dostupan dupli sadržaj. Saznajte ovdje više o parafraziranju (ako zatreba).

*Napomena: Znatko ima više metoda kojima prepoznaje sadržaje koji su kopirani (dupli) sa drugih web stranica.

Marin Duganđija od
...iako vidim dosta baš takvih odgovora ovdje :(

Slična pitanja

1 odgovor 294 👀
1 odgovor 1.8k 👀
Goran Dren 11.02.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren
2 odgovora 705 👀
2 odgovora 210 👀
5 odgovora 1.4k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
4 odgovora 936 👀
Zoran Jurić 22.04.2015. pitanje u rubrici Razno od Zoran Jurić
1 odgovor 1.2k 👀
Ivana Mačić 31.05.2016. pitanje u rubrici Web Dizajn od Ivana Mačić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...