74 pregleda
Marija Miha u rubrici Razno od Marija Miha [Superaktivan] (4.5k bodova)
Kako znatko gleda na ubacivanje vanjskih linkova? Ako npr. imam napisan već blog post baš za neko pitanje na Znatku, ili snimljen YouTube video... Smijem li i to linkati u sklopu odgovora? Ne samo staviti link bez teksta, nego kao dio odgovora.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Znatko od Znatko [Superaktivan] (2.6k bodova)

Kao što je navedeno u pravilniku za odgovaranje linkovi su svakako poželjni kod svakog kompletnog, jasnog i potpunog odgovora koji može završiti sa porukom oblika "više saznaje na ovom linku" (jednina!).

Nisu dozvoljeni nepotpuni odgovori na pitanje BEZ konkretnog odgovora i SAMO sa porukom oblika "više saznajte na ovim linkovima" (ili "ovom linku") ili slično. Odgovaranje SAMO s linkovima ili SAMO jednim linkom kao jedinim sadržajem odgovora na pitanje nikako NIJE DOZVOLJENO na Znatku. Potpuni tekstualni (i slikovni) odgovor mora postojati ovdje na Znatku, a ne negdje drugdje jer sadržaji sa linkova mogu s vremenom nestati, pa takav odgovor na Znatku može jednom posati nepotpun. Ipak, linkove možete slobodno staviti u odgovor u svrhu pomoći Vašem kompletnom i potpunom odgovoru. Kompletan, jasan i točan odgovor smijete završiti sa "više saznajte na ovom linku" (ili "ovim linkovima").

Također, kao pomoć Vašem kompletnom i potpunom odgovoru možete koristiti linkove na YouTube čiji će preview prikaz Znatko automatski ugraditi u Vaš odgovor kao video sadržaj. Dovoljno je samo da u prazan red u odlomku stavite link na YouTube video i - to je sve!

Razlog svemu tome je da bi bit odgovora trebala biti u tekstu, dok sami linkovi na Znatku nisu zabranjeni. No, ako ste negdje takav odgovor već napisali (npr. na Vašem blogu), može Vam biti lakše tako da napravite parafraziranje tog teksta s bloga ovdje na Znatku. Voljeli bi da je tekstualni odgovor sličan, a nikako isti. Kopiranje tekstova* koji su već negdje objavljeni (pogotovo na internetu) je izričito zabranjeno! Bitno je da je prenesena bit originalnog teksta kroz parafraziranje. U konačnici ćete i Vi i mi imati koristi da je tako jer parafrazirani odgovor će uvijek stajati da je Vaš, a na internetu neće biti dostupan dupli sadržaj. Saznajte ovdje više o parafraziranju (ako zatreba).

*Napomena: Znatko ima više metoda kojima prepoznaje sadržaje koji su kopirani (dupli) sa drugih web stranica.

Slična pitanja

1 odgovor 1.4k pregleda
2 odgovora 442 pregleda
3 odgovora 442 pregleda
1 odgovor 697 pregleda
Ivana Mačić 31.05.2016. pitanje u rubrici Web Dizajn od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)
1 odgovor 186 pregleda
2 odgovora 770 pregleda
3 odgovora 762 pregleda
2 odgovora 240 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...