287 pregleda
Goran Dren u rubrici Web Marketing od Goran Dren [Ekstraktivan] (5.4k bodova)
S obzirom da je nekima jako bitno kako će nastupiti na društvenim mrežama te na internetu općenito, zanima me kako se može upravljati svojom digitalnom/online/web reputacijom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak [Ekstraktivan] (5.2k bodova)
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Prije svega svakako:

1. Pretražite svoje ime na Googleu. Google Images isto koristite. Napravite Google Alert za vaše ime tako da svaki dan možete na mail dobiti jedan izvješta u kojem će biti notifikacija o tome da li je netko koristio vaše ime. Ovo je veoma bitan održavanja online/web reputacije - neka Google prati tko ste vi, ali za vas.

2. Kupite nekakvu domenu za male novce, ne treba ništa biti specijalno. Potrebno je uzeti domene s vašim imenom, što više imate to je u principu bolje - napravite na svakom websiteu koji ima vaše ime neki dobar sadržaj i vašu biografiju te vaš kompletni CV. Postavite tamo neki CMS koji je jednostavan za korištenje npr. Wordpress i instalirajte neku SEO ekstenziju (ŠTO JE SEO? - ZNATKO). Održavajte ove web siteove na redovnoj bazi i biti će to moćan alat za vašu web reputaciju za poprilično male novce (investicija od 250-300 kn).

3. Svakako se pridružite društvenim mrežama:

- Facebook
- LinkedIn
- Twitter
- Google Plus


Ne trebate biti previše aktivni, ali dodajte npr. novog sadržaja svakih tjedan dana koji je vezan uz neki od vaših radova online. Okupite ljude putem ovih mreža koje imaju veoma lagan način sakupljanja novih korisnika koji su potencijalna publika koja može popraviti vašu online reputaciju. Održavajte svoj profil u profesionalnoj maniri i pokušajte biti detaljni, pokrivati teme objektivno te naravno - poticati aktivnost. Svakako pokušajte i putem ovih kanala popraviti svoju reputaciju:

- YouTube
- Tumblr
- Pinterest


4. Postavite sav sadržaj na jedno mjesto. WordPress i About.me su dobri sustavi za ovu rabotu te aplicirajte ime domene na ove web sustave/stranice. Npr. vašwebsite.com se može "routati" na Thumblr te tako nadopunite nedostatke npr. nekog bloga kojeg ste napravili da se popravi reputacija. Možete napraviti npr. jedno veliko odredište za svaki četvrti website ili blog. Tamo arhivirajte sve što imate i pokušajte biti nešto aktivniji nego na "sestrinskim" blogovima i web stranicama općenito.

5. Optimizirajte svoje prisustvo na ovim web stranicama koje stvorite. Npr. LinkedIn omogućava scrollanje do dijela gdje piše "public profile" i gdje možete editirati ime URL-a. Umjesto mnoštva nesuvislih brojki i slova dodajte nešto razumljivo pa da ispadne: "http://www.linkedin.com/in/mojeime". To napravite gdje god možete, na svakoj web stranici, blogu, CMS sustavu za upravljanje više drugih sustava, društvenim mrežama ...

6. Budite ažurni. Neka stvari budu naizgled privatne (u vezi vas i vašeg imena), ali neka u isto vrijeme izgleda i javno. Ovo je psihologija. Nekad nećete moći, a da ne pređete u domenu "sneaky" strategija i psihologije. Neka vam ne bude problem napraviti nekolicinu lažnih računa za jačanje nekih dijelova vaše reputacije. Tako je to danas. Svi koriste svakakve strategije i to je poprilično opravdanje da se i vi pobrinete da vaš lik i djelo ispadnu što bolji. Za to je potreban oprez, dakle pažljivo s sadržajem i pazite što netko objavljuje u vaše ime pogotovo preko društvenih mreža.

7. Koristite "monitoring" alate, RSS feed alate ... evo jedan primjer dobrog početka oboružavanja arsenalom je Monitor This koji vas pretplati na više od 20 search engine sustava u isto vrijeme.

Na kraju moram naglasiti da ako tražite nešto profesionalno, neko rješenje u slučaju da je problem koji je nastao - velik - Reputation.com.

Slična pitanja

2 odgovora 1.2k pregleda
2 odgovora 284 pregleda
Mićel 03.03.2014. pitanje u rubrici Programiranje od Mićel [Početnik] (6 bodova)
1 odgovor 1.4k pregleda
2 odgovora 445 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...