Iva Ivanko u rubrici Web Poslovanje od Iva Ivanko
promjena rubrike od Znatko
Može li se zaraditi na YouTube-u ukoliko jedan video postigne jako velik broj pregleda?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+17 glasa
Ivan Pametnjaković od Ivan Pametnjaković

Od YouTube videa se može zaraditi samo ako je osoba dio YouTube Partner Programa, a za učlanjenje u program postoji više kriterija:

1) Osoba mora poštovati YouTube monetization policies, što je skup uputa i pravila kojim YouTube regulira sadržaj videa i ponašanje na njihovoj platformi
2) Osoba mora živjeti u zemlji gdje je YouTube Partner Program dostupan
3) YouTube kanal mora imati više od 4000 sati gledanosti u zadnjih 12 mjeseci
4) YouTube kanal mora imati više od 1000 pretplatnika
5) Osoba mora imati AdSense račun


Jednom kad je osoba dio YouTube Partner Programa najčešći način zarade je preko oglasa prikazanih na videima, a naravno uvjet za takvu zaradu je da sadržaj videa prati određene smjernice. Što se same zarade tiče, prosječna zarada videa na tisuću pregleda, što je poznato kao cost per mille (CPM), je 6 do 8 dollara u SAD-u, dok je CPM u Europi niži, pogotovo u našem dijelu Europe. Sam CPM zapravo nije količina novca koju dobije YouTuber jer YouTube prvo uzme svoj udio koji iznosi 45% CPM-a, tako da je stvarna zarada na 1000 pogleda puno manja i potrebno je puno pregleda i sreće da bi se moglo pošteno zaraditi na nekom YouTube videu.

+10 glasa
Logan Wayne od Logan Wayne

Osim pridruživanja partnerskom programu YouTuber, evo nekih drugih metoda koje vam mogu pomoći da zaradite novac na YouTubeu.

  1. Sponzorstvo marke. Jedan od najpopularnijih načina zarade na YouTubeu je suradnja s brendovima i promoviranje njihovih proizvoda. Sve što trebate učiniti je napraviti dobre videozapise i tada možete zaraditi putem sponzorstava brendova kao influencer s manje od 10.000 pretplatnika.
  2. Prodaja robe. YouTube dopušta partnerima da svojoj publici prodaju do 12 artikala robe. Ako nemate pojma o prodaji, možete pokušati prodati majice kratkih rukava, šalice za kavu i kolačiće. Prednost ove vrste robe za obožavatelje je ta što je lako započeti.
  3. Affiliate marketing. Ovo je proces u kojem izdavači dobivaju proviziju promovirajući proizvode ili usluge drugih trgovaca ili oglašivača. Ako ste affiliate partner, možete biti nagrađeni isplatom za određeni rezultat.
  4. Streamovi uživo. Streamovi uživo sjajan su način da povećate svoj utjecaj i pomognu vam zaraditi novac na YouTubeu. Prema istraživanjima, prijenos uživo jedan je od vodećih trendova video marketinga danas. Svatko može doprijeti do svoje publike u stvarnom vremenu putem prijenosa uživo.

Slična pitanja

3 odgovora 639 👀
2 odgovora 866 👀
Marina Baričanec 08.10.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Marina Baričanec
1 odgovor 475 👀
Znatkica 04.11.2020. pitanje u rubrici Internet od Znatkica
4 odgovora 485 👀
1 odgovor 499 👀
1 odgovor 1.6k 👀
2 odgovora 341 👀
1 odgovor 384 👀
Nikolina Zeljko 21.01.2022. pitanje u rubrici Financije od Nikolina Zeljko
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...