u rubrici Web Dizajn od

Kada instaliram WordPress za svoj budući blog s mojim kulinarskim receptima, htjet ću podesiti neku cool kuharsku temu. Pretpostavljam da će se s vremenom ta tema moći i izmjeniti s nekom modernijom. Jer dizajn (teme) se mijenjaju prema sezoni - isto je kao i s odjećom. Kako instalirati i izmijeniti temu (dizajn) za WordPress?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Hrvoje Novak od

Nakon instalacije standardne wordpress forme dobiti će te nekolicinu gotovi tema koje su već instalirane i izmedju kojih možete da birate koja Vam se najviše sviša. Možete ih pronaći i pregledati u vašem Control Panelu pod Appearance -> Themes.

Temu možete menjati tako što kliknete na neku od ponuđenih i tamo idete na opciju Activate.

A kako instalirati wordpress temu? Pa recimo da ne želite neku od ponuđenih tema koje sam gore naveo već ste pronašli neku na webu. Ta Vam se tema super sviđa i baš Vam je elegantna. Funkcionalna je i upravo ono što tražite. Sve što u tom slučaju trebate napraviti je da ju skinete na vaš PC/laptop (hard disk). Onda je raspakirate/ dearhivirajte /dekompresirajte (najvjerojatnije će ta WordPress tema biti u ZIP ili RAR datoteci). Nakon što završite raspakiravanje kompresirane datoteke s WordPress temom, dobiti ćete jedan folder sa nazivom teme na Vašem disku.

Sada cijeli taj folder pošaljite (upload) na svoj hosting putem FTP klijenta (Koji FTP klijent odabrati?) u hosting folder:

  • wp-content/themes

Nakon što završite upload datotek na hosting server, tema koju ste ubacili na hostig će se prikazati u administratorskom izborniku tema kao što sam već i napisao - pod Appearance -> Themes.

Ovo kako sam opisao je najbolji i najsigurniji način da pravilno instalirate novu temu (skin) za Vaš WordPress blog. Također, mogu Vam preporučiti i neke besplatne (free) teme za WordPress na internetu:

Iako znam da postoji još nekih puteva kako instalirati WordPress teme, po mom mišljenju ovo najbolji i najsigurniji put.

Ako Vam je nešto gore nejasno opisano ili Vas zanima detaljnije, pitajte me ispod u komentarima.

Slična pitanja

2 odgovora 2.0k 👀
1 odgovor 721 👀
1 odgovor 736 👀
1 odgovor 373 👀
1 odgovor 619 👀
Hrvoje Novak 30.06.2014. pitanje u rubrici Web Hosting od Hrvoje Novak
1 odgovor 485 👀
Marinko Zadro 20.12.2013. pitanje u rubrici Programiranje od Marinko Zadro
1 odgovor 354 👀
1 odgovor 387 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...