Kako mogu instalirati ili izmijeniti temu (dizajn) kod WordPress-a?

724 pogleda
pitano 09.12.2013. u kategoriji Web Dizajn od korisnika amir

Kada instaliram WordPress za svoj budući blog s mojim kulinarskim receptima, htjet ću podesiti neku cool kuharsku temu. Pretpostavljam da će se s vremenom ta tema moći i izmjeniti s nekom modernijom. Jer dizajn (teme) se mijenjaju prema sezoni - isto je kao i s odjećom. Kako instalirati i izmijeniti temu (dizajn) za WordPress?

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+5 glasova
Hrvoje odgovoreno 11.12.2013. od korisnika Hrvoje Superaktivan (5,824 bodova)

Nakon instalacije standardne wordpress forme dobiti će te nekolicinu gotovi tema koje su već instalirane i izmedju kojih možete da birate koja Vam se najviše sviša. Možete ih pronaći i pregledati u vašem Control Panelu pod Appearance -> Themes.

Temu možete menjati tako što kliknete na neku od ponuđenih i tamo idete na opciju Activate.

A kako instalirati wordpress temu? Pa recimo da ne želite neku od ponuđenih tema koje sam gore naveo već ste pronašli neku na webu. Ta Vam se tema super sviđa i baš Vam je elegantna. Funkcionalna je i upravo ono što tražite. Sve što u tom slučaju trebate napraviti je da ju skinete na vaš PC/laptop (hard disk). Onda je raspakirate/ dearhivirajte /dekompresirajte (najvjerojatnije će ta WordPress tema biti u ZIP ili RAR datoteci). Nakon što završite raspakiravanje kompresirane datoteke s WordPress temom, dobiti ćete jedan folder sa nazivom teme na Vašem disku.

Sada cijeli taj folder pošaljite (upload) na svoj hosting putem FTP klijenta (Koji FTP klijent odabrati?) u hosting folder:

  • wp-content/themes

Nakon što završite upload datotek na hosting server, tema koju ste ubacili na hostig će se prikazati u administratorskom izborniku tema kao što sam već i napisao - pod Appearance -> Themes.

Ovo kako sam opisao je najbolji i najsigurniji način da pravilno instalirate novu temu (skin) za Vaš WordPress blog. Također, mogu Vam preporučiti i neke besplatne (free) teme za WordPress na internetu:

Iako znam da postoji još nekih puteva kako instalirati WordPress teme, po mom mišljenju ovo najbolji i najsigurniji put.

Ako Vam je nešto gore nejasno opisano ili Vas zanima detaljnije, pitajte me ispod u komentarima.

Zoran pitano 25.01.2014. u kategoriji Web Dizajn od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova) Kako instalirati WordPress na localhost?

Slična pitanja

2 odgovora 1,326 pogleda
Zoran pitano 25.01.2014. u kategoriji Web Dizajn od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)
1 odgovor 388 pogleda
1 odgovor 295 pogleda
1 odgovor 146 pogleda
1 odgovor 405 pogleda
Hrvoje pitano 30.06.2014. u kategoriji Web Hosting od korisnika Hrvoje Superaktivan (5,824 bodova)
1 odgovor 226 pogleda
Marinko Zadro pitano 20.12.2013. u kategoriji Web Programiranje od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
1 odgovor 206 pogleda
1 odgovor 750 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,673 odgovora

1,320 komentara

692 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...